Hlavní obsah

Učitelky upekly 150 koláčků, připlavala i mořská panna

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už sedmý učitelský ples se konal v Kladrubech u Stříbra. Ten zahájily děti tanečním vystoupením, hudbou provázel Taneční orchestr Miroslava Novotného.

Foto: Martina Sihelská

Ples zahájily děti z kroužku Bezva těla.

Článek

Tradice těchto plesů ale prý bude delší, jak vysvětlila učitelka tamní základní školy Bohuslava Dusíková. "Kdysi tu ty plesy byly, ale pak najednou přišla snad dvacetiletá odmlka. Před sedmi lety jsme je zahájili znovu," uvedla Dusíková.

"Pozvali jsme Taneční orchestr Miroslava Novotného, hezké předtančení nám připravily děti z kroužku Bezva těla a o půlnoci se návštěvníci mohli pokochat pohledem na šikovnou stepařku. A pro dámskou volenku naše učitelky napekly sto padesát koláčků, musely to stihnout v pátek odpoledne po vyučování," dodala učitelka.

Program doplnila také vtipná scénka o námořnících a mořské panně. Na ples přišli i bývalí pedagogové. "Já jsem také dříve učila, a proto na tento ples ráda chodím. Potkám tu spoustu známých a vždy tu hraje dobrá hudba," řekla Miluška Stahlová z Kladrub. Na ples přišla i Lenka Hrachovcová. "Já sice učitelka nejsem, ale chodím na tento ples pravidelně. Ještě půjdu na včelařský, to jsou moje dva nejoblíbenější plesy. Ráda tančím waltz," usmívala se mladá tanečnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám