Hlavní obsah

Účes jako do pařížského Moulin Rouge, který vytvořila učnice ze Šumperka, je 2. nejlepší v republice

Novinky, Vladimíra Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Decentní klobouček z rostlých vlasů, doplněný hlubokými vlnami ve stylu Adiny Mandlové, tak vypadal účes, se kterým Kristýna Dunková, žákyně třetího ročníku oboru kadeřník, vybojovala druhé místo v celorepublikovém finále soutěže Color Cup.

Foto: Střední škola železniční, technická a služeb v Šumperku

Prezentace účesu se s noblesou a elegancí ujala Natálie Brázdová z druhého ročníku oboru kadeřník.

Článek

Porota ocenila mimořádně náročný styling, nesoucí se v duchu Moulin Rouge, i zručnost tvůrkyně. Účes jako ze slavného pařížského kabaretu byl tématem letošního ročníku celostátní kadeřnické soutěže. Kristýna Dunková ze Střední školy železniční, technické a služeb v Šumperku soupeřům i porotě ukázala, že patří k nejlepším.

Návrh účesu si budoucí kadeřnice vytvořila sama. Původní představa se však v průběhu času měnila a vyvíjela, výsledný model vznikl ve spolupráci s učitelkami odborného výcviku Jitkou Kuťákovou a Markétou Gahaiovou. Na úspěchu šumperského soutěžního týmu se významně podílela také pohledná modelka – prezentace účesu se s noblesou a elegancí ujala Natálie Brázdová z druhého ročníku oboru kadeřník.

„Soutěže Color Cup se účastníme každoročně a vždy je o ni mezi žákyněmi a žáky mimořádný zájem. Kristýna se připravovala už od října, trénovala zhruba třikrát týdně,“ uvedla učitelka Jitka Kuťáková.

Poprvé Kristýna s Natálií předvedly nezvyklý účes ve školním kole soutěže loni v prosinci. Už tam Kristýna prokázala své kvality, když zvítězila ve všech třech soutěžních disciplínách.

„Nejenže měla nejlepší tematický účes, vyhrála také v kategoriích dámský i pánský střih,“ vysvětlila učitelka Markéta Gahaiová.

Úspěšná byla Kristýna také v Lanškrouně, kde mezi 33 soutěžícími z České republiky, Polska i Slovenska obsadila třetí místo. Díky tomu postoupila do pražského finále, které se konalo na mezinárodním veletrhu WORLD OF BEAUTY & SPA 2019. V tvrdé konkurenci vybojovala stříbro.

„Kristýnu a Natálii do Prahy doprovodily spolužačky a kamarádky. Fandily jim a povzbuzovaly, určitě to napomohlo k úspěchu,“ usmívá se učitelka Jitka Kuťáková, která byla součástí úspěšného týmu, stejně jako její kolegyně Markéta Gahaiová.

Úspěchu si na Střední škole železniční, technické a služeb v Šumperku cení. Kristýna s Natálií skvěle reprezentovaly nejenom školu, ale také žákovské kadeřnictví, které poskytuje služby i zájemcům z řad veřejnosti.

O tom, že účast v soutěži byla pro obě dívky mimořádně náročná, vypovídají nejenom dlouhé hodiny tréninku, ale také to, že musely vymyslet líčení i vhodný kostým.

„Nejdříve jsme ho měli půjčený z divadla, potom maminka jedné z dívek ušila sukni. Kristýna prokázala velikou zručnost i kreativitu, Natálie jí pomohla výbornou prezentací, doslova charismatickým předvedením. Obě se skvěle doplňovaly,“ vylíčila učitelka Markéta Gahaiová.

Kloboučkový účes se v pražském finále objevoval často, avšak šumperská učnice ho dokázala vyrobit z rostlých vlasů a doplnit ho v týle uzlem z tlačených vln s jednou dominantní uprostřed, což podtrhovalo decentní, takřka prvorepublikovou eleganci ve stylu 20. a 30. let minulého století. Kristýna navíc měla štěstí, že mohla pracovat s hustými, do půl zad dlouhými vlasy své trpělivé a věci oddané kamarádky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám