Hlavní obsah

Ucelená kolekce Salónu vín spojená s ochutnávkou zve do kláštera v Broumově

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní akce nazvaná Vinum et Cetera s nabídkou vína, expozicí s kolekcí Salónu vín ČR ze zámku Valtice vyvrcholí jazzovou diskotékou v barokním klášteře v Broumově. Nabídne i prohlídky benediktinského kláštera - pro nejmenší s loupežnickým synkem Lotrandem.

Foto: klášter Broumov
Článek

Letos již po desáté se zájemci mohou těšit - tentokrát 8. června - na kolekci nejlepších českých a moravských vín, připravenou ve spolupráci se Salónem vín České Republiky. Jako každý rok se hostům bude věnovat hlavní sommelier Salúónu vín ČR Ing. Marek Babisz.

Vína bude možno nejen ochutnat, ale také se o nich vše dozvědět - návštěvníci získají informace o jejich sázení a pěstování i technologii zpracování.

Při akci v Broumově se naskytne jedinečná příležitost seznámit se s ucelenou kolekcí Salónu vín ČR ze zámku ve Valticích, kde má stálou expozici.

O hudební zábavu se postarají skupiny Jazz Generation nebo F. A. Band náchodské ZUŠ. Vyvrcholením bude vystoupení Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers s oblíbenými melodiemi světového swingu 30. a 40. let. Vinum et Cetera bude zakončeno jazzovou diskotékou v klášterní kavárně Dientzenhofer.

V rámci uvedené akce se uskuteční i prohlídky benediktinského kláštera, kde je uložena vzácná kopie Turínského plátna z roku 1651. Kopie byla nalezena v lednu roku 1999 v klášterním kostele sv. Vojtěcha společně s darovací listinou podepsanou turínským arcibiskupem Juliusem Ceaserem Bergiriem a skříňkou, ve které bylo plátno uloženo. Od 17. října 2012 byla tato kopie zařazena na seznam kulturních památek České republiky.

Nejmenší návštěvníci mohou klášter navštívit v doprovodu loupežnického synka Lotranda v rámci oblíbených interaktivních kostýmovaných prohlídek, které zapojují formou hry všechny smysly.  

Reklama

Výběr článků

Načítám