Hlavní obsah

Účast na Zemském finále v sólech a duech proměnily Mažoretky Colloredo v historický úspěch

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 9. a 10. dubna se nejlepší klasické mažoretky utkaly na Zemském finále v sólech a duech v Benešově. Mezi účastnicemi nechyběly Mažoretky Colloredo z Opočna, které se domů vrátily ověnčeny úspěchy.

Foto: Mažoretky Colloredo (archiv)

Duo Anna Ludvíková - Markéta Horáková (uprostřed) získalo na Zemském finále v Benešově titul prvních vicemistryň Čech.

Článek

Z podhůří Orlických hor se vydalo bojovat o postup na národní šampionát celkem šest děvčat. V kategorii juniorky mladší se první den soutěží představily v sólech Markéta Horáková, Martina Tošovská, Renata Faltová, Táňa Machová a v kategorii juniorky starší Klára Peřinová a Anna Ludvíková.

V duech reprezentovaly Mažoretky Colloredo Anna Ludvíková s Markétou Horákovou v mladších juniorkách a mezi seniorkami Michaela Lebdušková s Kateřinou Vašatovou.  

V Benešově se sešla opravdu velká konkurence - své umění tam prezentovaly klasické mažoretky dvaceti měst z celých Čech. Vedle domácích a Opočna nechyběly zástupkyně Českých Budějovic, Dobrovic, Klatov, Kosmonos, Postoloprt, Prahy, Ronova nad Doubravou, Loun, Plzně, Poděbrad, Teplic, Vlašimi, Žatce, Jablonce nad Nisou, Lomnice nad Popelkou, Mostu, Olešnice a Hrádku nad Nisou.

„Během dvou dnů předvedla naše děvčata osm soutěžních čísel a z toho jich šest postoupilo na mistrovství České republiky. I když jsme už v minulosti měli pěkné výsledky, tento šampionát byl z našeho pohledu, a co se týče počtu postupujících zatím jednoznačně nejúspěšnější,” zhodnotila účast trenérka Věra Jurášková.

V sólech byla nejpočetněji - 45 mažoretkami - zastoupena kategorie mladších juniorek, přesto dokázaly Markéta Horáková (6. místo) i Martina Tošovská (10. místo) postoupit, stejně jako Anna Ludvíková (6. místo) a Klára Peřinová (8. místo) z kategorie starších juniorek.       

Mažoretky Colloredo se svými úspěchy dostávají čím dál více do povědomí a získávají si respekt soupeřů. Není se co divit, vždyť duo Anna Ludvíková s Markétou Horákovou získalo titul prvních vicemistryň Čech, což je pro opočenské úspěch přímo historický, ale jistě zasloužený.

Národní šampionát se uskuteční 21. a 22. května v Ronově nad Doubravou.

Reklama

Výběr článků

Načítám