Hlavní obsah

Ubohý Cyrano David Suchařípa odhodí širák pro Diakonii

Novinky, Petra Kučerová

Ve čtvrtek 2. května zavítá do Uherského Hradiště litvínovské Docela velké divadlo se svým představením Ubohý Cyrano s populárním Davidem Suchařípou v titulní roli. Výtěžek z představení poputuje na podporu uherskohradišťské Diakonie.

Foto: Docela velké divadlo Litvínov

David Suchařípa ve slavné roli Cyrana

Článek

Romantický příběh o lásce Cyrana z Bergeracu ke krásné Roxaně, který dojímá diváky po celém světě už více než 100 let, je příběhem muže, který se liší od svého okolí zjevem, schopnostmi, odvahou, fantazií, básnickým talentem a především svým charakterem. Příběh muže, který obětuje svou lásku a pomáhá svému sokovi jen proto, aby žena, kterou sám miluje, byla šťastná.

Hru nově a moderně přeložil a upravil Pavel Kohout, ale slavné verše o širáku odhozeném v dál a době her a malin nezralých zůstaly.

„Nápad přijet do Uherského Hradiště a odehrát jedno z našich nejoblíbenějších představení pro Diakonii vyšel z naší strany. Přijedeme moc rádi a těšíme se na zdejší publikum, které je známé svým kladným vztahem k divadlu, o čemž už jsme v minulosti sami přesvědčili,“ uvedla dramaturgyně, manažerka a herečka Docela velkého divadla Jana Galinová.

Gangsteři, kočky a nyní Cyrano 

„Tato spolupráce s Docela velkým divadlem nebude první, už v minulých letech pro nás odehráli například francouzskou komedii Gangsteři z městečka nebo anglickou komedii Když kočky nejsou doma. Obě představení měla úspěch, a tak doufáme, že tomu tak bude i u Cyrana,“ potvrdila slova Jany Galinové ředitelka Diakonie Uherské Hradiště Zuzana Hoffmannová.

V titulní roli Cyrana v režii Jurije Galina se můžete těšit na Davida Suchařípu, dále hrají Lenka Lavičková, Petr Erlitz, Robert Stodůlka, Petr Kozák, Jana Galinová, Lukáš Masár, Jiří J. Kohout a Jan Bouše. Scénu vytvořil Hynek Dřízhal, kostýmy Tomáš Kypta, šermířská čísla připravil Karel Basák a hudbu složil Petr Malásek.

Představení se uskuteční ve čtvrtek 2. května od 19.30 hodin v Klubu kultury v Uherském Hradišti. Vstupenky jsou k dispozici v Klubu kultury nebo na místě přímo před představením.

Reklama

Výběr článků

Načítám