Hlavní obsah

U Stříbrného jezera v Opavě se jel další skvělý závod na horských kolech

Novinky, Josef Zajíc

V neděli 7. května se konal další ze série závodů na horských kolech. Pořadatelé z MTB Cross.cz zvolili technicky náročnou a kopcovitou trať v okolí Stříbrného jezera (Sádráku) v Opavě.

Foto: Josef Zajíc

Opava 7.5.2017 Stříbrné jezero. Start závodu.

Článek

Původně se závody MTB CROSS BREDA a WEINSTEIN 2017 měly konat v sobotu 6. května v Háji ve Slezsku v areálu Mlýna u Vodníka Slámy ve Lhotě. Vzhledem k trvalému deštivému počasí nebyla připravená trať bezpečně sjízdná.

Pořadatelé z MTB Cross.cz pod vedením technického ředitele Jaromíra Kopeckého a ředitele závodu Jana Krejčíře, který byl také moderátorem, přeložili závod do tradičního areálu v okolí Stříbrného jezera v Opavě.

Přesun se pořadatelům vyplatil. Připravili technicky náročné kopcovité tratě s prudkými sjezdy. Část tratě se jela po rozmoklé, blátivé louce, kde závodníci již v prvním kole dostávali zabrat. Pro potěšení diváků v závěru tratě závodníkům "hodili pod nohy klacky ", které museli přeskakovat, což mnozí dokázali i na kole. Počasí přálo, bylo teplo, místy svítilo sluníčko, nálada byla výborná.

Akce byla zahájena již dopoledne - v 10.15 hodin závodili ti nejmladší na odrážedlech. Následoval závod juniorek a juniorů, podle rozpisu v kategoriích A, B, C, D, E, F, rozdělených podle věku a pohlaví. Ve 12.30 byly vyhodnoceny výsledky mládeže a juniorů.

Ve 13.30 hodin byl odstartován hlavní závod výkonnostně nejlepších mužů a žen. Na 2,5kilometrový okruh vyrazilo celkem 70 závodníků. Podle pravidel závodu se závod jel na 60 minut + 1 kolo.

Když po 60 minutách projel cílem nejrychlejší závodník Dominik Buksa pořadatelé zvonili do posledního kola. Vítězem se stal právě Dominik Buksa, z žen byla nejrychlejší Nikola Bajgerová.

Po ukončení závodu pořadatelé vyhlásili na základě startovních čísel závodníků tombolu a následně dekorovali vítěze všech věkových kategorií.

Vítězové bez ohledu na věkové kategorie:

Ženy:

1. Nikola Bajgerová, KC Kooperativa Jabklonec 1:09:56,1, 2. Jana Veselá, SK Bag Bike 1:12:18,1, 3. Klára Pavelková, Sup Girls 1:14:10,5.

Muži:

1. Dominik Buksa, Opava 1:06:43,9, 2. Matěj Lasák, Max Cursor Ostrava 1:07:18,1, 3. Ondřej Zelený, Elevent - Mercedes - Benz 1:10:59,7.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám