Hlavní obsah

U mladoboleslavské nemocnice roste parkovací dům

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstavba parkovacího domu u Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi je v necelé polovině plánovaného harmonogramu. Bagry na staveniště vyjely koncem loňského listopadu, hotovo by mělo být přibližně letos v září.

Foto: Magistrát města Mladá Boleslav

Článek

Průběh stavby si v tomto týdnu prohlédli zástupci vedení nemocnice, města a Středočeského kraje v doprovodu zástupců stavební firmy.

„Jsem rád, že práce na parkovacím domě intenzivně pokračují i v této komplikované době,” řekl první náměstek primátora Jiří Bouška. „Věřím, že už brzy budou moci zaměstnanci nemocnice, její návštěvníci i obyvatelé v okolí využít nový parkovací dům, který výrazně uleví celé lokalitě.”

Sedmipatrový parkovací dům roste u křižovatky ulic Palackého a Laurinova, bude mít 637 míst. Náklady jsou vyčíslené na 174 milionů korun bez DPH. Za úvěr, který si nemocnice vzala na stavbu parkovacího domu, ručí Středočeský kraj (z 80 procent) a město Mladá Boleslav (z 20 procent). Provozovatelem parkovacího domu bude společnost Městské parkovací domy Mladá Boleslav, kterou vlastní město.

Nový parkovací dům poslouží pacientům a zaměstnancům Klaudiánovy nemocnice, využívat ho budou ale také obyvatelé z okolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám