Hlavní obsah

U karvinského fotbalového stadionu se opravuje příjezdová komunikace i chodníky

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stavba fotbalového stadionu v Karviné je v další fázi, v létě letošního roku by se mohli fotbaloví fandové dočkat slavnostního otevření. V současné době se kolem stadionu opravuje příjezdová komunikace a chodník.

Foto: Milan Haluška
Článek

Povrch v ulici U Hřiště byl v minulých dnech vyfrézován, nyní běží odstraňování obrubníků, budou následovat úpravy odvodnění (výměna vpustí a doplnění nových) a uložení nové drenáže v délce celé komunikace. Poté proběhne recyklace podkladu za studena, osazování obrubníků. Ve finále nový asfalt.

„Město opraví i sjezdy k rodinným domům. Termín dokončení je stanoven na půlku dubna. Obalovny (tedy výrobny směsí pro silničáře) v zimě nepracují, povrchy je možné klást až od jara – vyžadují určité počasí a teploty, přípravné práce je možné dělat i nyní,“ informovala mluvčí karvinské radnice Šárka Swiderová.

Na ulici Bažantnice (po nový vjezd k parkovišti na stadion) byl odfrézován asfaltový povrch, bude následovat rozšíření komunikace, osazování obrubníků a odvodňovacích štěrbin. A opět poté nový asfalt, termín dokončení je stejný jako u předchozího úseku.

„Stavbaři pravidelně informují obyvatele přímo v okolí staveb sportovního areálu o omezeních a průběhu. Tak je tomu i u chodníku a silnic v ulicích Bažantnice a U Hřiště a chodníku v Polské – tam všude je dnes opravdu obtížný především pěší pohyb. Stavby mají zpoždění, to je pravda, ale jsou to všechno spolu se sportovním areálem stavby na sebe navazující a není možné je dělat v jiném rytmu. Chodníky a cesty okolo stadionu by měly být v dubnu hotové. Prosíme tedy ještě veřejnost o trpělivost a za komplikace se omlouváme,“ uzavřela Swiderová.

Reklama

Výběr článků

Načítám