Hlavní obsah

U hřbitovů ve Frýdku-Místku budou hlídkovat strážníci

Novinky, Jana Matějíková
Aktualizováno

V následujících dnech, stejně jako každým rokem, budou hřbitovy zažívat jednu z největších návštěvností v roce. Důvodem je blížící se Památka zesnulých, která připadá na 2. listopadu.

Foto: Jana Matějíková

Dušičky

Článek

Při této příležitosti se hřbitovy již několik dní předem halí do květinové výzdoby a světel svíček, které tam přinášejí příbuzní zesnulých. V rámci této tradice budou hřbitovy ve správě města otevřeny déle, než je obvyklé.

V blízkosti hřbitovů budou hlídkovat od pátku 25. října také strážníci, kteří se zaměří zejména na vykradače aut a hřbitovní zloděje věnců a kytic.

Provozní doba hřbitovů bude prodloužena od 25. října do pondělí 4. listopadu.

• bez omezení - hřbitov v Chlebovicích, ve Skalici, v Lysůvkách a evangelický hřbitov v Lískovci

• do 20 hodin - hřbitov ve Frýdku a katolický hřbitov v Lískovci

Od úterý 5. listopadu budou hřbitovy ve Frýdku a katolický hřbitov v Lískovci otevřeny do 18 hodin, ostatní zůstanou otevřeny bez omezení.

Dušičkový čas doprovázen vyšší návštěvností hřbitovů souvisí se zvýšenou frekvencí dopravy v okolí pohřebišť a spojován bývá také s krádežemi. V okolí hřbitovů proto budou od tohoto pátku 25. října až do pondělí 4. listopadu hlídkovat strážníci městské policie.

„Strážníci se zaměří jednak na usměrňování provozu u příjezdu a výjezdu ze hřbitovů, ale také na vykradače aut a hřbitovní zloděje. Zvýšenou pozornost budou věnovat lokalitě centrálního hřbitova na Panských Nových Dvorech, ale také okolí hřbitovů ve Skalici, Chlebovicích, Lysůvkách a Lískovci,“ připomenul ředitel městské policie Ivo Kališ.

V souvislosti se zvýšeným pohybem na veřejných pohřebištích jsou občané žádáni o dodržování bezpečnosti - a zároveň aby v případě zahlédnutí podezřelých osob kontaktovali městskou policii na lince 156 nebo Policii ČR na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám