Hlavní obsah

U dopravní nehody čtyř zraněných na Opavsku zasahoval vrtulník

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotníci záchranné služby zasahovali v sobotu dopoledne u čtyř zraněných po dopravní nehodě osobního automobilu poblíž obce Heraltice.

Foto: ZZS MSK

Ilustrační foto

Článek

Operační středisko na místo ihned vyslalo dvě pozemní posádky z opavského stanoviště a přiletěl také vrtulník ostravských leteckých záchranářů.

"Chlapec a dívka ve věku deset a devět let utrpěli poranění lehčího rázu, a to v oblasti dolní končetiny, respektive hrudníku. Šestatřicetiletý muž byl zraněn na zádech. Všem třem záchranáři poskytli přednemocniční neodkladnou pomoc a poté je transportovali do Slezské nemocnice v Opavě, kde je předali na chirurgickou ambulanci," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. 

"Pětatřicetiletá žena utrpěla zranění hlavy, lékař na místě vyslovil podezření na otřes mozku a vnitřní poranění břicha. Pacientka byla po prvotním ošetření letecky přepravena na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde byla předána do péče tamních lékařů," dodal Humpl.  

Reklama

Výběr článků

Načítám