Hlavní obsah

Týnišťští ochotníci zvou na závěrečné představení Nejkrásnější války

Novinky, Dana Dobešová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko se žije ženám s muži, kteří jsou ve válce. A těžko mužům se ženami, které jim válku vyhlásí. Takové je moto hudební komedie Nejkrásnější válka, kterou na motivy Aristofanovy antické hry Lysistrata z roku 411 př. n. l. s humorem sobě vlastním zpracoval český malíř a karikaturista Vladimír Renčín.

Foto: Dana Dobešová

Nejkrásnější válka

Článek

Co se stane, když řecké ženy vyhlásí svým mužům, kteří se celé dny toulají kdesi po bojištích, důslednou „postelovou stávku“, a navíc se i se zbraněmi opevní na hradě, a co se může přihodit, když proradní muži vyšlou dva vybrané dobrovolníky v ženském převleku do feminismem hučící pevnosti?  A jak to celé dopadne?

Týnišťský divadelní soubor Jirásek hraje tuto komedii v režii Jana Bohatého a Jindřicha Bartoše od 8. dubna 2016 a získal za ni mnoho ocenění. Poslední z přehlídky amatérských hudebních divadel „Voskovcova Sázava 2017“ - za nejlepší ženský herecký výkon  - Veronika Půlpánová za roli Lysistraty, za nejlepší mužský herecký výkon - Jiří Proche za roli Lukiana a za nejlepší mužský pěvecký výkon - Martin Hochmal v roli Juliána.

A vzkaz od jednoho z režisérů – Jana Bohatého: „Kdo ještě neviděl tuto hudební komedii plnou dobré zábavy, má poslední možnost, a to při derniéře v pátek 12. ledna od 19:30 hodin na domácím jevišti v Týništi nad Orlicí.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám