Hlavní obsah

Týnfest letos nadělí příznivcům metalu Titanic a Hypnos

Novinky, Petr Pokorný

Bohaté předvánoční nadílky ostrého heavy metalu se podobně jako v minulých letech dočkají i letos příznivci tohoto hudebního žánru v Týně nad Vltavou. Zdejší sdružení Activ za podpory Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ totiž přivede na pódium letošního Týnfestu opět skutečné metalové legendy.

Foto: Activ

Do rejstříku Týnfestu patří i legendární SDI.

Článek

Akce startuje v sobotu 14. prosince v 18 hodin ve vltavotýnské Sokolovně.

„Zdvojeným vrcholem programu Týnfestu 2019 budou bezesporu kapely Titanic a Hypnos. Nicméně, jako o legendách lze mluvit i o dalších účinkujících. Těmi jsou revivaloví Vivat Black Sabbath, liberečtí V.A.R., kteří v Týně ukončí své turné k 30. výročí existence kapely a plzeňští Trollech,“ uvedl produkční Týnfestu Filip Valtr z občanského sdružení Activ.

Do Týna nad Vltavou se vrací zakladatel Krabathoru Bronislav „Bruno“ Kovařík, který před 30 lety hrál v nabité Sokolovně jako bubeník vojenské rockové kapely.

„Po vojně s Krabathorem projel USA, Mexiko, Japonsko, Jihoafrickou republiku a řadu dalších zemí. K nám přijíždí se svou druhou neméně úspěšnou kapelou Hypnos. Ta má za sebou obrovské množství koncertů a festivalů po celém světě. Spolupracovala nebo vystupovala s největší světovou hudební elitou. Týnfest bude jednou z posledních zastávek turné, s nímž kapela projela devět zemí,“ poznamenal Valtr.

Druhým vrcholem večera bude podle něho heavy metalová legenda Titanic. „Kdo pamatuje vrcholné okamžiky kapel Citron, Kreyson, nebo Vitacit, zná určitě i brněnský Titanic, který po svém znovuvzkříšení nabral obrátky. Jeho kvalitu dokládá i fakt, že hned dva hráči Titanicu jsou zároveň členy Cradle of Filth, která patří mezi světovou extratřídu,“ doplnil.

Tradice hudebního festivalu Týnfest, od samého začátku podporovaného městem a temelínskou elektrárnou, se začala psát v roce 2008. První tři letní ročníky se odehrály na otáčivém hledišti v Bedřichových sadech, čtvrtý se konal v roce 2011 v Albrechticich nad Vltavou, přičemž současně vznikla zimní verze Týnfestu ve vltavotýnské Sokolovně. Od té doby se zde koná pravidelně v prosinci.

„Je jasné, že v takovém rozsahu a kvalitě obsazení účinkujících bychom Týnfest nezajistili bez podpory města Týn nad Vltavou, generálního partnera, kterým je Jaderná elektrárna Temelín Skupiny ČEZ a dalších příznivců, společností Elsat, Nová Forma, Tiskárna Vltavín a restaurace Sokolovna,“ konstatoval Valtr.

Reklama

Výběr článků

Načítám