Hlavní obsah

Týn nad Vltavou ožije letními akcemi

Novinky, Miroslav Bžoch

Zaměstnanci Městského centra kultury a vzdělávání v Týně nad Vltavou se letos opravdu zapotí. A nebude to jen díky letním teplotám. Pro obyvatele města, kulturní nadšence, ale i turisty a výletníky připravili opravdu bohatý letní program, ve kterém si to „své“ vybere opravdu každý.

Foto: Miroslav Bžoch

Kulturní léto

Článek

Na programu budou koncerty mnoha žánrů, letní kina, festivaly, slavnosti, taneční večery i kulinářské akce.  

První pomyslnou vlaštovkou kulturního léta je piknik u řeky Vltavy. Začíná již tuto sobotu odpoledne a rozhodně se je na co těšit.  Kulinářskou show chystá Marek Schober z Fine Food Academy. K zapůjčení budou připraveny grily, deky i karimatky. K dispozici budou hry pro děti, kuželky, badminton, pétanque a další. Pro nasycení duše bude přichystán čtenářský koutek a o hudbu se stylově postará gramofon.

Po mnoha letech se na náměstí v Týně vracejí sobotní koncerty v dopoledním čase. Těšit se lze na skupiny Láďa Latka trio a Spolektiv. V srpnu pak na Rozhlasový swingový orchestr Václava Hlaváče a Šumavskou 8.

Koncerty se vracejí také do kostela sv. Jakuba, připraveny jsou hned dva, první v podání varhaníka Martina Moudrého a druhý s varhanicí Michaelou Káčerkovou. Další hudebně zaměřenou akcí bude koncert kapely Patrola na pontonu vodní nádrže Hlinky. Otáčivé hlediště v Týně bude svědkem akce Vltavotýnské točení, kde zahrají mimo jiné i Marien a Fámy. Na sklonku léta pak vystoupí jihočeští písničkáři.

Hudební tematice vévodí Vltavotýnské slavnosti města, které letos začínají v pátek 20. července a potrvají do sobotního večera. Jako hlavní taháky se na scéně představí Jaksi Taksi, Alkehol, Mr. Cocoman, Cink Cink Cirk, Debbi i Tlustá Berta. Nachystány jsou i pohádky a atrakce pro děti.

A jelikož nás čeká horké léto, je třeba se pořádně osvěžit. Ideálně na akci Festival minipivovarů, kde se představí nejlepší minipivovary z jižních Čech.

Nezbývá než doufat v rozumné počasí, abychom si tyto nádherné akce mohli dokonale užít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám