Hlavní obsah

Týmy Žacléře a Pilníkova vezou bronz z šampionátu šipkařů

Novinky, Ondřej Vylíčil

V Králíkách u Nového Bydžova se ve dnech 2. a 3. června uskutečnil první ze dvou mistrovských víkendů. V místním kulturním domě se odehrálo Mistrovství ČR družstev Unie šipkových organizací v kategoriích B, C a ženy. Týmy reprezentující region z něho přivezly dva cenné kovy.

Foto: Zdeněk Špička

Fčely z Baníku Žacléř přivezly z MČR medaili po jedenáctileté pauze

Článek

Žacléřské Fčely po jedenácti letech na bedně

Pilotní soutěží víkendu byl mistrovský turnaj ženských družstev, ve kterém severní oblast kraje reprezentovalo nejlepší duo letošního ročníku ligy Královéhradecka, jmenovitě Fčely z Baníku Žacléř a Ďáblice z Náchodska.

Oběma týmům se podařilo projít sítem základních skupin, když do play off postupovaly shodně z druhé pozice. Předkolo vyřazovací fáze mistrovství zvládly už jen Fčely. Ďáblice nestačily výsledkem 1:5 na Čarodějky Lány, které vypadly hned v kole následujícím.

Naopak Fčely přešly přes velmi silné sokyně. Nejprve to odnesly Noční můry z Ajeta Praha 6:3, poté v osmifinále obhájkyně titulu Kolečko Cats Brno 6:3 a ve čtvrtfinále Racek Slouled Karlovy Vary dokonce 6:0. Až v semifinále se musely sklonit před uměním protivnic, to když 3:6 prohrály s pozdějšími mistryněmi vsetínskými Ďáblicemi.

Fčely jsou 2. vicemistryněmi ČR podruhé v klubové historii, když první medailový zářez zaznamenaly před jedenácti lety. Od té doby bylo jejich maximem téměř vždy čtvrtfinále.

Fekobe Pilníkov veze opět medaili

Na sobotní béčkový šampionát se vypravila družstva Černý Sup Starý Rokytník a Fekobe Pilníkov.

Pomalý rozjezd měli hráči Černého Supa, kteří na vlažný vstup málem doplatili, když o jejich postupu ze skupiny rozhodovala až vzájemná bilance s dalšími dvěma soupeři. V play off to již bylo o poznání lepší a zdálo se, že by mohli pomýšlet na medaili. Ve skutečnosti jí byli velmi blízko. Stačilo neprohrát čtvrtfinále nejtěsnějším výsledkem 4:5 s pozdějším vítězem mistrovství Střelci z Českého Krumlova. Páté místo je pro suveréna letošní B ligy východ vzhledem k průběhu play off spíše zklamáním.

To Fekobe Pilníkov naopak nic nepodcenil a skupinou prošel bez jediného zaváhání, čímž si v předkole play off vysloužil výhodu volného losu. Následovaly dvě těsné výhry 5:4 a postup do semifinále turnaje. V něm se štěstí z předešlých dvou duelů otočilo, když pilníkovští prohráli 4:5 s nakonec stříbrným celkem Boční vítr Lomnice.

Bronz z mistrovství kategorie B je pro Fekobe Pilníkov již třetí medailí. Jako jednomu z mála týmů v historii českých šampionátů se podařilo vystoupat na stupně vítězů ve třech nejnižších kategoriích. V roce 2005 totiž slavil bronz v déčku, o dva roky později stříbro v céčku a nyní má ve sbírce i bronz v béčku. Před nimi jsou tak již jen dvě výkonností mety - kategorie A a Superliga. Tu první mohou teoreticky splnit již v příštím roce, ovšem v extraligové konkurenci, kde budou v nadcházející sezóně plnit funkci nováčka, to bude velmi těžký úkol.

Céčkové mistrovství radost nepřineslo

Nedělní program šampionátu nabídl souboje v kategorii C, kde region reprezentovaly týmy Dvoračka Trutnov a Medvědi Velký Třebešov.

Také v tomto případě zvládly postoupit ze skupiny oba i když Medvědi s řádně odřenýma ušima. To bylo ale bohužel vše, co se povedlo. S turnajem se totiž rozloučili hned v prvním kole play off, když Dvoračka padla po boji 4:5 se Strakonicemi a Medvědi obdrželi výprask 1:5 od Klatov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám