Hlavní obsah

Turnaj O kuličkového krále napsal v Habartově své sedmnácté pokračování

Novinky, Anna Kováčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo by si mohl myslet, že cvrnkání kuliček je dávno zapomenutá hra. Pro nás pionýry z Habartova to však neplatí.

Foto: Anna Kováčová
Článek

Bylo slunečné čtvrteční odpoledne 24. května, když jsme se sešli na hřišti v Okružní ulici, abychom zahájili již sedmnáctý ročník našeho každoročního jarního turnaje O kuličkového krále. Vyzkoušet své dovednosti nebo si jen tak zahrát přišlo na 25 dětí, což je o něco více než v loňském roce.

Ostřílení hráči tasili své tajné techniky, ti méně zkušení si vystačili s obyčejným cvrkáním, ale nakonec záleželo i na troše štěstí. Hra byla místy velmi napínavá, rozhodovaly centimetry, kuličky létaly všemi směry a některé se záludně schovávaly do písku, takže do posledních vteřin nebylo vůbec jasné, kdo je vlastně vítězem.

Ačkoliv všichni bojovali velmi statečně, vyhrát nakonec mohl pouze jeden. Letošním kuličovým králem - nebo spíše královnou - se stala Adrianka Winterová a všichni jsou zvědaví, jestli se jí to povede i příští rok. Ceny byly rozdány, ale ani ostatní neodešli domů s prázdnou, každý hráč dostal sladkou odměnu. Všichni se pomalu rozešli a další turnaj O kuličkového krále byl u konce. Nezbývá než doufat, že příští rok se opět sejdeme a bude nás zase o trochu více, protože cvrnkání kuliček rozhodně není zapomenutou hrou.

Reklama

Výběr článků

Načítám