Hlavní obsah

Turisté v Krkonoších si zřejmě spletli jelena v říji s medvědem a vylezli na strom

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisty a Horskou službou v Krkonoších v sobotu večer zastihla alarmující zpráva, že dva zahraniční turisté jsou v okolí Pece pod Sněžkou ohrožováni medvědem. Před šelmou se zachránili na stromech, kde byli posléze nalezeni. Po důkladném šetření se ukázalo, že nejspíše narazili na jelena v říji.

Foto: zoo Děčín

ilustrační foto

Článek

Medvěd měl zřejmě parohy

V sobotu 22. září před 20. hodinou přijal operační důstojník z tísňové linky 112 informaci, týkající se žádosti o pomoc ze strany dvou turistů (cizích státních příslušníků), kteří se údajně cítí být v Krkonoších aktuálně ohroženi medvědem.

Policisté zjistili, že zmíněná dvojice (muž ročník 1991, žena 1992) se nachází v horském terénu v blízkosti Pece pod Sněžkou. Na místo byla vyslána hlídka z místního obvodního oddělení, která ve spolupráci s Horskou službou a myslivcem vyrazila na místo události.

„I když se jednalo o těžce přístupné místo v příkrých svazích pod Modrým dolem, kdy pátrání komplikovala také tma, dvojici se nakonec policistům podařilo před 22. hodinou v pořádku a bez zranění nalézt na stromech. Cizincům následně pomohli sestoupat do Pece pod Sněžkou a doprovodit je do místa jejich ubytování. Nutno dodat, že v průběhu pátrací akce obdrželi policisté od kolegů z horské služby informaci, že zmíněný medvěd byl ve skutečnosti s největší pravděpodobností jelen v říji,” informovala mluvčí Policie ČR Lenka Burýšková. 

Reklama

Výběr článků

Načítám