Hlavní obsah

Trojice zlodějů může jít na několik let za mříže

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Škodu za 533 tisíc korun napáchala trojice zlodějů, která od prosince loňského roku vykradla 36 garáží na Zlínsku a Uherskohradišťsku. Jejich řádění ukončili koncem června uherskohradišťští policisté.

Foto: Policie ČR

Iustrační foto.

Článek

Policejní mluvčí Milena Šabatová v úterý 18. července informovala, že mužům ve věku 38, 57 a 59 let sdělili kriminalisté z oddělení obecné kriminality obvinění z trestné činnosti.

„Osmatřicetiletému muži z Uherskohradišťska a sedmapadesátiletému muži z Jihlavska hrozí až pětileté vězení. Nejstarší z trojice, který je také z Uherskohradišťska, čelí obvinění nejen z trestného činu krádež, ale také z porušování domovní svobody. A protože byl v posledních třech letech za stejnou trestnou činnost již odsouzen, nyní může jít do vězení až na osm let,“ řekla policistka.

První garáž si zloději vyhlédli v prosinci loňského roku. Nejstarší z nich si vyhotovil planžetu, s jejíž pomocí překonal zámek. Z garáže pak vzali vše, co by se dalo prodat.  Přistaveným vozidlem věci odvezli domů a následně rozprodali. Utržené peníze si pak mezi sebou rozdělili. Muži se stejným scénářem řádili nejen na Uherskohradišťsku, ale i v ostatních okresech Zlínského kraje. Osudné vloupání do poslední šestatřicáté garáže provedli koncem června v Napajedlech.

„Nejčastěji kradli jízdní kola, pneumatiky a nářadí. V jejich rukou ale skončila například i rybářská výbava, golfová sada, dětská postýlka včetně tříkolky, motocykl, kanystry s benzínem, litry alkoholu a další,“ dodala Milena Šabatová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám