Hlavní obsah

Trojhalí v Ostravě od 1. srpna slouží veřejnosti

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojhalí v Ostravě je historickým prostorem nově určeným pro širokou veřejnost. Je rozděleno na dvě budovy Dvojhalí a Ústředna, která je samostatnou budovou. Jsou spojené Podzemní ulicí, kterou se vchází do obou budov. Budovy slouží veřejnosti od 1. srpna.

Foto: Josef Zajíc

Trojhalí Karolina v Ostravě.5.8.2014

Článek

Trojhalí Karolina se nachází téměř v centru Ostravy mezi obchodním a zábavním centrem FORUM Nová Karolina a Dolními Vítkovicemi.

Dvojhalí plní koncept zastřešeného náměstí, kde se může veřejnost procházet, sportovat, jezdit na in-line bruslích, ale také se zde budou pořádat koncerty, výstavy, gastromické výstavy, trhy, módní přehlídky a organizované sportovní podniky.

Ústředna je samostatný prostor, který slouží především sportu. Prostor je rozdělen na dvě tělocvičny rozměrů 35 x 17 m. Uprostřed je Sportovní kavárna MALEDA bar, která nabízí občerstvení pro sportovce.

Do Ústředny i Dvojhalí se vchází Podzemní ulicí, kde je recepce. Zde si zájemci o sportovní vyžití mohou tělocvičny, nebo jejich části, objednat. Pro sportovce je připraveno zázemí, tedy šatny, WC, umývárny a sprchy.

Tělocvičny nabízejí šest kurtů pro badminton. Tyto se dají objednat jednotlivě. Pro lepší rozlišení jsou nazvány podle osobností světové kultury a sportu, jejichž jména jsou mírně změněná, aby spíše vyhovovala označení kurtů.

Obě tělocvičny jsou variabilní. Může se zde hrát košíková, odbíjená, florbal, nohejbal, futsal, ringo, streetball, trénink frisbee. Ke všem jmenovaným sportům je k dispozici náčiní i nářadí.

Otevírací doba obou hal: Po - Pá: 8.00 - 22.00 hodin, So, Ne: 10.00 - 20.00 hodin.

K Trojhalí Karolina se zájemce dostane tramvají s výstupní zastávkou Karolina, trolejbusem č. 105, zastávka: Karolina U Lávky, autem - dobré parkování. Vedle Trojhalí Karolina je železniční nádraží Ostrava - střed.

Reklama

Výběr článků

Načítám