Hlavní obsah

Trojbarevné parkovací zóny začaly platit v Nymburce

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 1. září začal v Nymburce platit nový parkovací systém v historickém centru. Návštěvníky města, ale i jeho obyvatele, o něm informuje dopravní značení ve třech barvách.

Foto: Jan Řehounek

O parkování informují dopravní značky s barevným rozlišením.

Článek

Oranžová parkovací zóna označuje návštěvnický režim, v němž lze na vyznačených místech parkovat ve stanovenou dobu po úhradě parkovného v parkovacím automatu nebo pomocí mobilní aplikace. Platí pro náměstí Přemyslovců (první půlhodina 10 Kč – každá další hodina 30 Kč) a část Soudní ulice (5 Kč – 10 Kč).

Zelená zóna se smíšeným režimem (platí i pro rezidentní a abonentní parkovací karty) v ulicích Eliščina, Vodárenská, Na Fortně, Pod Eliškou, Palackého, Dlouhá třída, Soudní (část), Na Přístavě, Na Rejdišti a na Kostelním náměstí je v parkovacích automatech zpoplatněna 5 Kč za první půlhodinu, 10 Kč za každou další hodinu, 50 Kč za celodenní parkování.

Modrá zóna je určena pouze pro držitele rezidentních a abonentních parkovacích karet v ulicích Jízdecká, Malé Valy, Tyršova (část), Hradební a Dlážděná.

V částech města mimo historické centrum – Havlíčkova ulice, parkoviště na Velkých Valech, ulice Bedřicha Smetany a Nerudova – lze parkovat po úhradě parkovného (5 Kč za hodinu).

Parkovné v parkovacích automatech se platí v pondělí až pátek od 6 do 18 hodin, v sobotu od 6 do 12 hodin. Držitelé průkazu ZTP nebo ZTP/P jsou osvobozeni od ceny za parkování na parkovištích s parkovacím automatem. Osvobození platí při stání na příslušném vyhrazeném místě pro vozidlo přepravující těžce pohybově postiženou osobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám