Hlavní obsah

Triatlon Valachy man měl rekordní účast, vyhrál ho Jan Čelůstka

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jan Čelůstka se stal vítězem terénního triatlonu VALACHY MAN, který se konal v pátek 8. srpna u rekreační nádrže Na Stanoch v Novém Hrozenkově na Vsetínsku. V nabité konkurenci se mu podařilo obhájit své loňské prvenství.

Foto: archiv VALACHY TOUR

Pohled do cyklistického depa triatlonu Valachy man výmluvně ilustroval mimořádně vysokou účast sportovců v letošním ročníku.

Článek

Závodu se zúčastnil rekordní počet sportovců: 575 závodníků samostatně či ve štafetě. Letos poprvé byl součástí i závod v dětském triatlonu, do nějž se zapojilo 117 sportovců, navíc čtyři desítky menších dětí se zúčastnily závodu v běhu.

Valachy man tak potvrdil postavení jedné z největších triatlonových akcí v ČR. Díky možnosti volby ze dvou tratí různé délky a náročnosti a intervalovému startu ho zvládnou i rekreační sportovci.

Vítěz Jan Čelůstka, účastník předloňské olympiády v Londýně, zvládl hlavní trať v čase 1:07. „Byl to moc pěkný závod s ještě atraktivnější tratí jak loni, i když byla po dešti náročnější. Počtem lidí, neuvěřitelnou atmosférou i krásným prostředím je pro mě jedním z nejlepších triatlonů v Česku. Potěšilo mě i to velké množství dětských závodníků,“ prohlásil Čelůstka.

Překvapením byl výkon Ondřeje Fojtíka, čtyřnásobného vítěze proslulého bike maratonu Drásal, který si zkusil triatlon vůbec poprvé a hned obsadil druhé místo. „Plavání ani běhu se nevěnuji, takže s výsledkem jsem maximálně spokojený,“ usmíval se Fojtík, jenž přidal i další důvod svého úspěchu. „Před závodem mě bodla včela a vždy po takovém žihadle se mi závodí dobře. Vážně, nestalo se mi to poprvé. Včelí jed asi něco mobilizuje v těle, vždy mě to nakopne,“ vyprávěl.

Třetí místo obsadil Svatopluk Janečka, loňský vítěz celého seriálu VALACHY TOUR. Mezi ženami byla nejlepší Lucie Gruchalová, loňská vítězka VALACHY TOUR, která zatím vede i letošní bodování seriálu. „Zvláště cyklistická část byla opravdu těžká, ale mně právě to naprosto vyhovuje, v horském kole na soupeřkách získávám nejvíc. Je pro mě neuvěřitelné, jak dobré závodnice jsem dnes porazila,“ pochvalovala si Gruchalová. 

Krátkou trať vyhrál Jan Hajzler, mezi ženami Jana Žaludková.

VALACHY MANa podpořil svou účastí také známý Ironman Petr Vabroušek, který si v uplynulém týdnu právě na Valašsku, v blízkém Resortu Valachy Velké Karlovice, dopřával dovolenou. „Užili jsme si kola, koloběžky, vyběhli jsme si se synem na Pustevny, dcera se vyřádila v dětském parku Razulák, denně jsme byli ve wellnessu a Valachy man byl hezkou tečkou, zazávodily si i obě moje děti,“ pochvaloval si Petr Vabroušek, který se závodu účastnil v minulosti již dvakrát.

„Rok od roku ten závod roste. Pro mě jsou jeho trasy nestandardní, představují méně než desetinu obvyklých distancí Ironmama, takže jsem neměl žádné velké ambice. Mým cílem bylo užít si hezký den, což se povedlo dokonale. Těší mě hojná účast dětských závodníků. Dětský triatlon je na vzestupu a to je dobře. Je třeba hledat nástupce,“ nechal se slyšet Petr Vabroušek.

Další, letos již poslední akcí seriálu VALACHY TOUR bude běžecký závod BĚHEJ VALACHY v sobotu 25. října ve Velkých Karlovicích. Již nyní probíhají on-line registrace na www.valachytour.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám