Hlavní obsah

Trialovou halu v Prusicích čeká závodní premiéra

Novinky, Radek Janka

Již druhý rok slouží bývalá stáj zemědělského družstva v Prusicích u Kostelce nad Černými lesy jako zimní tréninková hala pro vyznavače trialu na motocyklech i na kolech. Tuto sobotu zde místní klub pořádá svůj první biketrialový závod.

Foto: Sportovci středočeského kraje, o.s.

Trialová hala Prusice

Článek

Nejistá předpověď počasí na víkend tentokrát nechává biketrialisty klidné, protože soutěž se koná pod střechou. Bývalý kravín po odkoupení sdružením Sportovci Středočeského kraje zcela změnil své využití. Ustájený dobytek nahradily přivezené kameny, kmeny, hromady hlíny, obří pneumatiky a jiné překážky a vznikl zde vyhledávaný tréninkový areál pro mototrial, cyklotrial i biketrial.

S myšlenkou využít areál nejen k tréninku, ale i závodům přišli pořadatelé již vloni, ale zdržení při nezbytných úpravách nakonec odsunulo premiérový podnik na letošní rok.

„Připravili jsme 5 kontrolních úseků pro kategorie mládeže, od nejmladší promesy po patnáctileté jezdce minime. Odpoledne pak mohou závodit dospělí jezdci v kategorii hobby červená a elite,” uvedl ředitel soutěže Libor Pecháček.

Možnost prověřit síly ještě před zahájením hlavní soutěžní sezóny láká řadu špičkových domácích jezdců včetně loňského biketrialového mistra světa v nejvyšší kategorii elite, Václava Koláře. „Ať už je sobota tady, už mi ty závody chybí,” řekl Kolář s úsměvem.

Hala se nachází na okraji obce Prusice na souřadnicích GPS 49°57'55.067"N, 14°52'35.770"E. Start mládežnických kategorií je v 10 hodin dopoledne, elita ve 13:30.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám