Hlavní obsah

Tři výhry v řadě, Basketbal Olomouc vstoupil do sezóny výborně

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Složení týmu Basketbalu Olomouc prošlo před letošní sezónou zásadní obměnou a omlazením. O to cennější je, že svěřenci kouče Michala Pekárka slaví třetí výhru v řadě. Tentokrát to odnesli Orli z Prostějova, kteří nastříleli jen 48 bodů, zatímco domácí 69 - a zahráli si všichni hráči z lavičky.

Foto: Monika Czabeová

Basketbal Olomouc

Článek

Hanácké derby, tak by šel označit souboj Basketbalu Olomouc s nováčkem v 1. lize basketbalu mužů celkem BCM Orli Prostějov. Utkání bylo vyhecované od samého počátku.

Po šesti minutách hry vedli prostějovští Orli 11:4. Pro domácí to nebyla nijak nová skutečnost, začátky utkání zatím byly v proběhnuvších zápasech vždy trochu pomalejší. O to větší nasazení pak ale vložili hráči do další fáze hry. První polovina byla velmi vyrovnaná a domácí se trochu trápili v útoku, o čemž svědčí i poločasové skóre 28:25.

Začátek druhé půlky vyšel ale domácím na jedničku. V 22. minutě bylo skóre ještě takřka vyrovnané - 33:31, ale o šest minut později již na tabuli svítilo 50:31. Skvělá šňůra sedmnácti bodů v řadě utkání rozhodla a domácí již zápas v klidu dohrávali. 

„Každé vítězství má svou důležitost. Máme velmi mladé mužstvo a výhry nás posouvají kupředu, získáváme sebevědomí a sehráváme se. Při utkání s Prostějovem jsme viděli dva odlišné poločasy. V prvním jsme sice opět vycházeli z dobré obrany, ale v útoku se nám příliš nedařilo, vše bylo trochu pomalé. V kabině jsme si věci vyříkali. Ihned na začátku třetí čtvrtky hráči dávali míč více z ruky, útoky se zrychlily a hned jsme svému soupeři bodově odskočili. V poslední desetiminutovce jsem dával prostor i dalším klukům z lavičky, ať sbírají zkušenosti a bezpečně jsme vyhráli poměrem 69:48. Opět to byl kvalitní týmový výkon. Z jednotlivců bych pochválil muže utkání Víta Šmerdu,” zhodnotil utkání kouč Pekárek. 

Další domácí utkání sehraje Basketbal Olomouc netradičně v neděli a to 30. října od 17:00. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám