Hlavní obsah

Tři sestry pražským koncertem zakončí letošní sezónu

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Tři sestry odehraje letos 22. prosince v Malé sportovní hale v Praze - Holešovicích svůj tradiční vánoční koncert. Poslední velký koncert v tomto roce se uskuteční v rámci společného turné s kapelou Alkehol.

Foto: Lenka Žáčková

Tři sestry s platinovou desku za prodej aktuálního alba Fernet Underground

Článek

Sudová přitažlivost Radegast tour 2017 fanoušci rozhodně ocenili tím, že lístky šly na dračku. Tři sestry zakončí touto parádní akcí svůj 32. rok koncertování na české hudební scéně. Během tohoto dlouhého období kapela odehrála přes 3000 koncertů, natočila více než tři desítky videoklipů, vydala 17 řadových alb a pořádnou dávku nahrávek a kompilací.

Tradiční vánoční koncertní party s pivním výčepem na pódiu zahájí kapela Doctora P. P, dále se představí legendární parta Alkehol, po které nastoupí Tři sestry a zahrají největší hity své hudební kariéry.

Malé zázraky se dějí, kapela totiž nedávno zveřejnila svůj „ztracený“ dokumentární film s názvem 55:55 a 1/2 a historicky první videoklip, který byl natočen v březnu roku 1989 k nejznámější písni Na Kovárně. Dokument se objevil zcela náhodou při stěhování vydavatelství Warner Music, dřívější Monitor, kde beta kazeta nevědomky sloužila jako podložka stolu ředitele Vladimíra Kočandrleho.

Film natočil v letech 1988 - 1994 Petr Orozovič a byl součástí jeho studentské práce na FAMU. Snímek poté vyšel na videokazetách, originální materiál z nahrávek se však jednoho dne ztratil a dlouho k němu neexistovala žádná kopie. Mnozí ho úplně poprvé spatřili až 29. listopadu 2017 na neoficiální tiskové konferenci kapely Tři sestry, kde navíc obdržela od zástupců Warner Music platinovou desku za prodej aktuálního alba Fernet Underground.

A tak světlo světa spatřil nejstarší důležitý dokument. Je zajímavý také tím, že je v něm uveřejněn úplně první a doposud nikde oficiálně nepublikovaný videoklip na jednu z nejúspěšnějších písní s názvem Na Kovárně. Klip vznikl v předrevolučním kvasu roku 1989. Vzhledem k tomu, že se blíží Vánoce, členové kapely se dohodli, že film uvolní zdarma fanouškům na svůj youtube.com kanál jako vánoční dárek.

Ukázku ze „ztraceného filmu“ můžete shlédnout ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám