Hlavní obsah

Tři promile alkoholu v dechu měla matka, která si přišla pro dítě do mateřské školy

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někde zřejmě nalévají alkohol do kýblu, protože mít po dvou sklenicích tři promile, to už je slušná porce. A před vyzvednutím potomka ze školního zařízení běžná věc, dítě se potom lépe a radostněji zvládne. V pražské Lupáčově ulici si ve čtvrtek přišla pro synka velmi veselá matinka. Lehkým tanečním krokem.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Krátce před osmnáctou hodinou dostali  strážníci z Prahy 3 telefonicky oznámení,  že si do jedné mateřské školy v Lupáčově ulici přišla pro dítě značně opilá matka. Na místo ihned vyjela hlídka. Zaměstnankyně školky jim označila ženu, která si přišla pro svého syna.

„Strážníci k ní přistoupili a vyzvali jí k prokázání totožnosti a podání vysvětlení. Z jejího dechu byl cítit alkohol a měla problémy se udržet na nohou. Žena strážníkům jen s obtížemi vysvětlila, že si před vyzvednutím syna ze školky dala v restauraci víno. Ale prý jen dvě skleničky. Strážníci proto provedli orientační zkoušku a ta u ženy prokázala přes 3 promile alkoholu v dechu. Hlídka si na pomoc přivolala dosahovou pracovnici odboru sociálně právní ochrany dětí, která si celou věc převzala k dalšímu opatření,” informoval mluvčí Městské policie Praha Rudolf Rubeš. 

Reklama

Výběr článků

Načítám