Hlavní obsah

Tři oříšky pro Popelku mezi skalami Saského Švýcarska

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skalní divadlo pod širým nebem Felsenbühne Rathen v samém srdci Saského Švýcarska pod skalním mostem Bastei je pozoruhodné již samo o sobě. Nyní jeho činoherní i muzikálový ansámbl nastudoval nový muzikál na motivy česko-německé koprodukční filmové pohádky Tři oříšky pro Popelku.

Foto: Deftel Ulbrich

Sandra Maria Humann jako Popelka

Článek

Kulisy přírodního divadla jsou vskutku jedinečné. Vysoké špičaté pískovcové skály, obrovské stromy, přírodní skalní most Bastei. Žádná divadelní technika je nenahradí. Přes jeviště klusají koně, akustiku dolaďuje skalní rokle. Pomyslná opona se zvedá, představení může začít. 

Je tu odvážná a odstrkovaná Popelka, jež si svým umem, důvtipem a krásou a za asistence nadpřirozených pomocníků získá princovo srdce a nejspíš i minimálně polovinu království. Je tu střelba z luku, jízda na opravdovém živém koni i skutečný pohádkový střevíček. Muzikálovou hudbu k představení zkomponoval Thomas Zaufke. Muzikál nastudovaly hned dva soubory divadla Landesbühne Sachsen. Jednak ansámbl činoherní (Schauspiel) a jednak muzikálový (Musiktheater).

Představení se bude hrát v různém obsazení celé letošní léto. Kromě Popelky ale v impozantním prostředí skalního divadla v Rathen můžete zhlédnout například i muzikál Drákula či Weberovu romantickou operu Čarostřelec, nastudovanou v německém originále pod názvem Der Freischütz (můj osobní tip).

Představení se konají i v dopoledních hodinách, takže jejich návštěvu můžete spojit s výletem do Saského Švýcarska. Z obce Rathen se přes řeku Labe dostanete ke skalnímu divadlu přívozem. Odtud pak trvá pěší cesta k divadelnímu areálu jen pár minut.

KDY: letní sezóna 2013 | 7. 7. – 8. 9. 2013 | Pokladna je otevřena od května do září denně od 9–17 h | různé začátky představení např. 11, 15, 16, 18 h KDE: Felsenbühne Rathen, Amselgrund 17, 01824 Rathen | infolinka (německy) +49 35024 70496

DOPRAVA: Z Rathen přívozem na pravou stranu Labe, potom zhruba 20 minut pěšky

VSTUPNÉ: 9–25 € podle kategorie sedadla v hledišti | vstupenky lze koupit u pokladny i online a vytisknout (rozhraní jen v němčině) print@home

PŘEDPRODEJ: pokladna skalního divadla Felsenbühne Rathen, 01824 Kurort Rathen, Amselgrund 17, telefon +49 35024 7770, fax +49 35024 7735 pokladna divadla Landesbühnen Sachsen GmbH, Meißner Str. 152, 01445 Radebeul

Reklama

Výběr článků

Načítám