Hlavní obsah

Tři králové navštívili ostravského primátora

Novinky, Josef Zajíc

Ve čtvrtek 4. ledna v 9 hodin zaklepali na kancelář primátora města Ostravy tři králové s písní na rtech: "My tři králové jdeme k vám, štěstí zdraví vinšujeme vám, štěstí zdraví, dlouhá letá, my jsme k vám přišli z daleka." Primátor s díky koledníky přijal, poděkoval a do kasičky penízky přidal.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 4.1.2018 Tři králové u primátora města Ostravy.

Článek

Já, Kašpar, vám vinšuju prožívat svůj život v míru. Mé jméno je Melichar. S pokorou vám přejeme hodně lásky, zdraví, naděje. Svoboda je velký dar, to vám přeji já, král Baltazar.

To byla úvodní přáníčka primátorovi města Ostravy Tomáši Macurovi, potažmo všem zaměstnancům Magistrátu města Ostravy.  „Děkuji, že jste dorazili na magistrát, a doufám, že Tříkrálová sbírka bude úspěšná. Dovolím si také přispět. Těší mne, že výnos sbírky pomůže hospici svatého Lukáše i mobilnímu hospici a také potřebným lidem,” řekl primátor.

Koledníků se bude v ostravských ulicích a okolních obcích pohybovat na 385 skupinek, což je dohromady 1400 - 1500 dobrovolníků. Skupinky mají zapečetěné kasičky a průkazku se jménem vedoucího skupiny, který musí být starší patnácti let, a s číslem průkazu. Číslo průkazu musí souhlasit s číslem na kasičce s označením Charity.

V roce 2017 věnovali Ostravané v Tříkrálové sbírce na podporu potřebných 1 712 974 korun. V letošním roce by koledníci rádi shromáždili přes 1 800 000 korun. 

Výnos Tříkrálové sbírky pomůže nemocným, handicapovaným, seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným. Charita Ostrava, která je největší oblastní charitou v Česku, prostředky využije ve prospěch hospiců, na terénní programy pomáhající lidem bez domova, na provoz šatníku pro lidi bez domova, pro charitní středisko M. Magone, která podporuje ohrožené děti a mládež. Charita sv. Alexandra použije část darovaných prostředků na vybavení chráněných dílen, v nichž pracují zdravotně postižení občané.

Do rolí Tří králů a hvězdy se převtělili: Kašpar - Bc. Martin Pražák, DiS. ředitel Charity Ostrava, Melichar - Ing. Pavel Folta, Charita sv. Alexandra, Baltazar - Mgr. Bc. Jindřich Čáp, vedoucí Charitního domu sv. Alžběty, hvězda na nebi - P. Jan Larisch, Th.D . prezident Diecézní charity ostravsko-opavské.

Kromě příspěvků do pokladniček je možné také zaslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS KOLEDA 30 (nebo 60, nebo 90) na číslo 87 777 nebo dar na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800, vedený u České spořitelny, VS 777.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám