Hlavní obsah

Trhákem kulinární show se na náměstí Svobody stalo zelí z červené řepy

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnské náměstí Svobody prostoupila ve čtvrtek odpoledne vůně vybraných pokrmů. Kromě Svatomartinského vína měli návštěvníci hodů možnost ochutnat i speciální menu, která až do 17. listopadu servírují v nejlepších brněnských restauracích. Jejich šéfkuchaři se s Markétou Hrubešovou postarali i o skvělou zábavu

Foto: Brněnské hody
Článek

Herečka měla původně kuchařským mistrům pouze sekundovat a být jim morální oporou při jejich vaření na veřejnosti, na které nejsou ze svých kuchyní standardně zvyklí. Nakonec se ale Markéta Hrubešová předvedla jako velmi zdatná kuchařka a odbornice na gastronomii. A při přípravě některých chodů mohli dokonce diváci nabýt dojmu, že pomocníky jsou jí samotní pánové kuchaři z restaurací Plzeňka, Boulevard a Noem Arch.

Na náměstí Svobody panovala po celé odpoledne výborná atmosféra a kulinární show si užívali nejen sami protagonisté, ale i přítomní diváci. Všechna připravovaná svatomartinská menu měli možnost sledovat krok za krokem také na velkoplošné obrazovce a o některé z receptur se s nimi dokonce i kuchaři rádi podělili. Nejoblíbenější pasáží pochopitelně byla vlastní ochutnávka připravených pokrmů.  

Hlavní roli samozřejmě hrála husí pečínka a zelí na různé způsoby, ale velké ovace sklidily i dezerty v podobě klasických svatomartinských koláčů, pošírovaná hruška nebo bramborové lokše se švestkovou omáčkou.

A jaký z pokrmů nejvíce oslovil Markétu Hrubešovou? Přiznala, že určitě vyzkouší zelí z červené řepy, které ji překvapilo nejen zajímavou chutí, snadnou přípravou, ale také lehkostí. Takže jej ráda zařadí do svého jídelníčku.

Stejně jako v předchozích dnech se i ve čtvrtek do večera ochutnávala na náměstí moravská vína. Svatomartinské hody probíhají až do soboty v 21 brněnských restauracích a v Městském divadle Brno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám