Hlavní obsah

Třetí ročník soutěže MissOK hledá (nejen) krásné studentky

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za měsíc a půl vybere odborná porota finalistky třetího ročníku Miss středních škol Olomouckého kraje. Stane se tak 15. ledna. MissOK není jen klasickou soutěží krásy. Organizátoři hledají dívky - nejen je, ale i talentované studenty. Ti nejlepší již tradičně vystoupí na závěrečném galavečeru.

Foto: Archiv MissOK

Natálie Novosadová

Článek

Studentky středních škol na území Olomouckého kraje již mají možnost hlásit se do soutěže. Musí však pamatovat také na přípravu volné disciplíny, kterou předvedou již na castingu 15. ledna v Olomouci. Bližší informace zájemkyně naleznou na webu soutěže www.missok.cz.  

Po Alžbětě Krovové loni převzala korunku krásy Natálie Novosadová. Co se za tu dobu odehrálo a jak bude soutěž pokračovat? 

Některé z finalistek úspěšně absolvovaly další soutěže krásy, většina stále častěji pózuje před objektivy fotoaparátů a vítězky nezapomínají ani na charitu. Nejvytíženější je samozřejmě královna krásy Natálie Novosadová. 

Před pár dny tomu bylo osm měsíců, co jsi získala vítěznou korunku soutěže MissOK. Změnil se vítězstvím nějak tvůj život?

Můj život se zas tak výrazně nezměnil, a když, tak jen pozitivně. Samozřejmě jsem poznala spoustu nových lidi, získala cenné zkušenosti. To se mi bude hodit třeba i k maturitě, která mě čeká tento školní rok. Umím se lépe vyjadřovat a také redukovat svůj stres, což jsme se naučili při soustředění a vlastně i celém průběhu MissOK. 

Od tvého vítězství ses zúčastnila dalších soutěží krásy, aktivní jsi byla i v charitativní oblasti. Mohla bys nám trochu přiblížit, na co ráda vzpomínáš a co zajímavého jsi za tu dobu prožila?

Od vítězství jsem se zúčastnila spousty akcí. Proběhlo mnoho přehlídek, focení a charitativních večerů. Zúčastnila jsem se třeba projektu Daruj chvilku s Českým rozhlasem Olomouc, kdy jsme navštívili seniory v Prostějově. Poslední akce, na kterou ráda vzpomínám, byl charitativní večer Rakovina věc veřejná. Jsem ráda, že můžu dělat to, co mě baví. Vždy mě potěší, pokud je má činnost smysluplná a nápomocná. A to by mi nebylo umožněno bez účasti v soutěži MissOK, které za vše vděčím.

Za chvíli proběhne další casting a brzy se bude vybírat tvá následovnice. Doporučila bys dívkám tuto soutěž?

Určitě doporučila, mně osobně soutěž přinesla mnoho zážitků a zkušeností. Nejcennější je pro mne ale přátelství s ostatními finalistkami, které nám vydrželo i po soutěži 

Kdybys mohla dát holkám nějakou radu před castingem, co by to bylo?

Rozhodně buďte přirozené. Ukažte, co ve vás je, ale ne vše, ať máte ještě i čím překvapit při finálovém večeru.

Projekt MissOK má také svůj charitativní rozměr. Po slavnostním vyhlášení vítězek se vždy draží foto obrazy jednotlivých finalistek. Zatímco v prvním ročníku se z dražby získalo něco málo přes 25 tisíc, letos to byla úctyhodná částka 42 800 Kč. Peníze šly opět na spolek Martina Zacha (muže roku 2009). Ten je využije především na podporu vozíčkářů.

„Pro tento výtěžek hledáme hendikepované z Olomouckého kraje. Z části jsme finančně podpořili Jaroslava Klimeše a koupili mu FreeWheel - kolečko do terénu na mechanický vozík,” upřesnil Martin Zach. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám