Hlavní obsah

Třetí ročník Ramzovské pouti nabídne hudbu, divadlo i regionální výrobky

Novinky, Mirek Jon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ramzová ožije ve dnech 9. a 10. srpna již třetím ročníkem Ramzovské pouti u kaple sv. Rocha.

Foto: Mirek Jon

Divadlo

Článek

Pořádáním pouti a dalších kulturních akcí se tu snaží občanské sdružení Naše Jeseníky navázat na zvyky a tradice předků. Ramzovské sedlo bylo historicky velmi významným místem, vedly tudy poutní a kupecké stezky ze Slezska na Moravu.

V roce 1897 byla vysvěcena novogotická kaple na Ramzové. Zasvěcena je svatému Rochovi, který je ochráncem poutníků a již od 15. století byl patronem nemocných při morových epidemiích.

K uctění památky sv. Rocha budou v době pouti slouženy mše. Připraven je i bohatý kulturní program se spoustou stánků s místními specialitami a také ukázkami řemesel.

Program Ramzovské pouti u kaple sv. Rocha 2014:

Sobota 9. 8. 9.00 Stánky, řemesla, regionální výrobky, 10.00 Koncert: Taneční hudba - Luďa Kovář z Adolfovic, 11.00 Pravoslavná bohoslužba, 12.30 Koncert: Down Beat Dixieland Band z Jeseníku, 14.00 Divadlo – Pohádka o statečné princezně Jůlince - Divadélko Malé Bo z Javorníku, 15.00 Koncert: Taneční hudba - Luďa Kovář z Adolfovic, 20.00 Ramzovský kabaret.

Neděle 10. 8. 9.00 Stánky, řemesla, regionální výrobky, 10.00 Koncert: Taneční hudba - Luďa Kovář z Adolfovic, 11.00 Římskokatolická mše. 12.30 Koncert: Taneční hudba - Luďa Kovář z Adolfovic, 14.00 Červená karkulka a Perníková chaloupka (Divadlo Uherský Brod), 15.00 Koncert: Taneční hudba - Luďa Kovář z Adolfovic.         

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám