Hlavní obsah

Tradičním posvícením Nymburk ožije o prvním zářijovém víkendu

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Nymburk zve rodáky, přátele i širokou veřejnost na tradiční nymburské posvícení o prvním zářijovém víkendu.

Foto: Jan Řehounek

Posvícenský plakát na nymburském náměstí

Článek

V sobotu 2. září se bude program odbývat na několika různých místech.

Na Rejdišti, v ulici Na Příkopě, na Kostelním náměstí a Palackého třídě to bude od 9. do 19. hodiny Jarmark se stánky kvalitních řemeslníků a regionálních produktů. O dobrou náladu se postará dechová hudba Bramboračka a flašinet pana Kopečka.

Na hudební scéně na Rejdišti se v průběhu dne vystřídá divadelní soubor a devět kapel a sólistů (DS Hálek – Šípková Růženka, Tomáš Kočko & Orchestr, The Cupcake Collective, Lua, Crossband, Lipno, Ivan Hlas, Michal Pavlíček, Aneta Langerová).

Staré děkanství a farní zahrada budou hostit Výtvarnou scénu s účastí řady místních i hostujících výtvarníků, doplněnou tvořivými dílnami.

Pro Divadelní scénu na Kostelním náměstí je připraven celoodpolední program pro děti i dospělé (Krejčík Honza – Co se vleče, neuteče, A-Z divadlo Milovice – O kouzelné květině, Slam Poetry, DS Hálek Nymburk – Ostře sledované vlaky, DS Náplavka Lysá nad Labem – Nešahej mi na oči, Divadelní spolek Budil Svídnice – RozPUKni se SNE a SNI, Divadlo DS Praha – Námluvy s Medvědem).

Skautské středisko Cefeus pořádá vyjížďky na loďkách po velkých valech.

V obecním domě večer propukne Posvícenská zábava s kapelou Trioda.

Posvícení pokračuje v neděli 3. září v 9.30 hodin mší svatou k posvěcení chrámu Páně svatého Jiljí. Odpoledne proběhne na Kostelním náměstí Turnaj v pétanque.

Reklama

Výběr článků

Načítám