Hlavní obsah

Tradiční veletrh cestovního ruchu se po roce vrací do Plzně

Novinky, Alena Lochmannová

Tradiční veletrh cestovního ruchu Plzeňského kraje ITEP 2013 po úspěchu z minulého roku otevře svoje brány opět v měsíci září v osvědčených prostorách nové haly TJ Lokomotiva v Úslavské ulici v Plzni na Slovanech.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Také letos si na třetím největším veletrhu cestovního ruchu v České republice přijdou na své vyznavači všech druhů cestování a turistiky.

Článek

Více než stovka našich i zahraničních vystavovatelů představí své expozice ve dnech 19. - 21. září denně od 10.00 do 18.00 hodin, v sobotu od 10.00 do 17.00 hodin.

Už 9. ročník ITEPu nabídne nepřeberné množství inspirací, kam se vydat za přírodními, kulturními nebo historickými krásami naší vlasti i zahraničí. Informační stánky poradí, co stojí za vidění v oblasti Hornofalckého lesa v Bavorsku, na Slovensku, ve Sverdlovské oblasti v Rusku a nově také v okolí italského Trenta.

K dispozici budou opět informační brožury, skládačky, mapy, cyklomapy, nabídky pobytů, hotelů, ubytování, cestovní brožury a další materiály cestovního ruchu.

Společnou prezentaci Plzeňského kraje a města Plzně v hlavní části expozice nově také doplní informační stánek projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. Zástupci pořádající neziskové organizace Plzeň 2015, o. p. s., zde představí šíři a rozsah projektů spojených s prestižním titulem Evropského hlavního města kultury 2015.

"Po celou dobu trvání veletrhu bude probíhat pestrý doprovodný program, a to nejen na hlavním podiu uvnitř haly, ale i na přilehlém venkovním prostranství. Svoje zajímavé exponáty zde představí Techmania Science Center, Venkovské EXPO, kde se budou prezentovat místní akční skupiny z Plzeňského kraje, nabídne návštěvníkům možnost projít se po stylizované mapě, ochutnat místní speciality a zakoupit si řemeslné výrobky," vypočítává lákadla ITEPu vedoucí Odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Plzeňského kraje Alena Svobodová.

"Velkým lákadlem pro širokou veřejnost jistě bude Bavorská sobota. Po celý den bude probíhat pestrý program, který představí typické umění a tradice našich bavorských sousedů, představí jejich region a také tamní kulinářské speciality," uvedl náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství, sportu, kultury a cestovního ruchu Jiří Struček.

Na celý veletrh včetně všech doprovodných akcí je vstup zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám