Hlavní obsah

Tradiční Strassenfest pořádají v Chuchelné

Novinky, René Mušálek

Obec Chuchelná na Opavsku zve na tradiční uliční slavnost Strassenfest 2017.

Foto: Obec Chuchelná
Článek

Jako každý rok i letos obec pořádá uliční slavnost - letos se uskuteční 2. září.

Loni tuto slavnost pořádala ulice Družstevní, v tomto roce předá slavnostně pořadatelský klíč ulici Mírové. Zahájení průvodu s klíčem bude ve 13:30 hodin v Družstevní ulici, ta pak předá zmíněný klíč ulici Mírové, kde od 14:00 hodin vypukne Strassenfest.

Obyvatelé této ulice si pro spoluobčany, ale i pro návštěvníky z okolí nachystali bohaté občerstvení, dobré pití, zábavu pro dospělé i ty nejmenší, nebude chybět ani tombola.

Při této příležitostně se nově otevře i historické vojenské muzeum zaměřené na 2. světovou válku. Muzeum se nachází v budově bývalého obecního úřadu právě v Mírové ulici.

„Sedmičlenný klub, který se plně věnuje tématu 2. světové války, ve spolupráci se starostou obce začal 1. ledna 2017 budovat toto historické muzeum. Členové muzea cestují po celé Evropě na různé vojenské ukázky, ale zúčastňují se také natáčení historických vojenských filmů,” uvedl Kamil Himler, vedoucí muzea v Chuchelné.

Muzeum je hotovo ze 70 procent, návštěvníci uvidí expozice od roku 1937 - například: hraniční přechod za první republiky, ulice s náměstím v roce 1940, Ostravskou operaci, polní nemocnice, kanceláře velitelů a mnohem víc.

„Stoprocentně vybavené muzeum bude v květnu 2018,” dodal Kamil Himler.

Reklama

Výběr článků

Načítám