Hlavní obsah

Tradiční oslavy ke dni založení města se uskuteční v Mnichově

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na blížící se víkend připravilo město Mnichov tradiční oslavy ke dni vzniku města. Bohaté oslavy se uskuteční na náměstí Marienplatz, kde zahraje hudba k poslechu, na náměstí Odeonsplatz se konají řemeslnické trhy, pro děti bude otevřeno muzeum hraček zdarma, na programu bude i sportovní den a svezení nabídne i historická tramvaj.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

První písemná zmínka o městě Mnichov se datuje ke dni 14. června 1158 - letos tedy tomu bude právě 855 let od jeho vzniku. Podle dochovaných pramenů nechal vévoda Jindřich Lev postavit přes řeku Isar most na místě dnešního Ludwigsbrücke, aby vydělal na bohatém obchodu se solí do Augsburku. 

Slavit den založení města se bude stejně jako v minulých letech na Marienplatz - náměstí v samém srdci Mnichova před radnicí, které se zaplní stolky k posezení i k občerstvení. Na pódiu se vystřídají známé bavorské kapely, které zahrají k poslechu i k tanci. Zahraje bavorská dechová kapela, jazzová a roková kapela, zazní soulová a bluesová hudba i hudba taneční.

Program oficiálně zahájí v sobotu 15. června v 11.10 hodin starosta města Mnichov Christian Ude poté, co zazní v 11 hodin zvonkohra na nové radnici.

Samotná zábava bude konat po celý víkend 15. a 16. června. Začne v sobotu hudbou od 10 do 23 hodin a pokračovat bude v neděli od 11 do 22 hodin.

Na náměstí Odeonsplatz bude probíhat spolu s hudbou oblíbený řemeslnický trh, na kterém představí na 160 řemeslníků svoji práci. Návštěvníci si mohou nejen jejich práci vyzkoušet, ale vyměnit si i zkušenosti.

V sobotu nabídne pro děti do 15 let vstup zdarma muzeum hraček ve staré radnici od 10 do 17.30 hodin. Výstava potěší hračkami nejen děti, ale i dospělé, ke zhlédnutí je celá historie výroby vláčků, medvídků i panenek.

Na neděli je přichystán speciální sportovní program od 10 do 18 hodin.

Po oba dny je možné si prohlédnout Mnichov koňkou - tedy z tramvaje taženou koňmi, přičemž hladký průjezd městem zajistí běžec s praporkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám