Hlavní obsah

Tradiční ohňostroj potěšil diváky v Ostravě-Hrabůvce

Novinky, Josef Zajíc

Prvního ledna v 18 hodin zahájili radní městského obvodu Ostrava-Jih tradiční Novoroční ohňostroj, který se konal na rondelu v Ostravě-Hrabůvce na křížení ulic Horní a Dr. Martínka. Produkci předcházela příprava firmy Pyro Moravia, s. r. o., která ohňostroj zajistila.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 1.1.2017 Novoroční ohňostroj v Ostravě - Hrabůvce.

Článek

Těsně před 18. hodinou desetitisíce občanů z Ostravy-Hrabůvky a širokého okolí přivítali radní Městského obvodu Ostrava-Jih. Popřáli dobrý, barevný a úžasný rok 2017, asi takový jaký bude nadcházející ohňostroj.

V 18.00 zhaslo veřejné osvětlení a barokní hudba zahájila 15minutovou produkci skvělého ohňostroje. 

„Ohňostroj připravila firma Pyro Moravia, která letos slaví dvacet pět let svého trvání. Proto byl závěr ohňostroje takhle bombastický. Program jsme připravovali zhruba 14 dní. Náklady na produkci jsou zhruba 300 tisíc korun, tedy včetně ochranky, zvuků a dalších činností,” řekl Daniel Hradil, majitel firmy.

Závěr ohňostroje byl vskutku nabitý krásnými světelnými i zvukovými efekty. Po  ukončení ohňostroje se během několika minut lidé ukázněně rozešli, což svědčilo o perfektní organizaci všech bezpečnostních a zdravotnických složek. V 18.20 se dala opět do pohybu městská hromadná doprava. Lidé byli spokojeni.

V parčíku vedle tramvajové zastávky J. Kotase byly postaveny stánky s občerstvením, upomínkovými předměty a také dětský kolotoč.

„Ohňostroj byl krásný jako každý rok. Letos byl lepší než loni. Světelná produkce byla v souladu s dobře vybranou hudbou. Ano, líbilo se nám to,” řekli Petr a Markéta.

„Bylo to úžasné. Líbilo se mi to více než loni. Fakt, bylo hezké i ta hudba hezky ladila,” doplnili Jakub a Veronika z Hrabůvky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám