Hlavní obsah

Tradiční Miss České republiky je zpět. Finalistky navštívily Poděbrady

Novinky, Robin Suchánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finalistky tradiční národní soutěže krásy Miss České republiky se minulý víkend představily v lázeňském městě Poděbrady, kde absolvovaly soustředění. Navštívily speciální školu, sportovaly, ale také mezi sebou soupeřily. Výtěžek z akce organizátoři darovali poděbradské speciální škole.

Foto: archiv Miss České republiky

Finalistky Miss České republiky 2019, Ivana Jirešová, Petr Vondráček a Michal Šeda

Článek

Organizátorem soutěže je nadační fond IT People Roberta Novotného, který vloni získal ochrannou známku a uspořádal slavnostní nultý ročník soutěže.

Minulý víkend navštívily finalistky Miss ČR 2019 v rámci třídenního soustředění, město Poděbrady, kde byly oficiálně představeny veřejnosti. V pátek navštívily speciální školu, kde si dívky, pod vedením ředitelky Pavlíny Mladé, prohlédly prostory školy, byly seznámeny se studijním programem dětí a také se zúčastnily několika výukových hodin. Děti pro finalistky vyrobily drobné dárky a společně si užili krásné odpoledne.

V pátečních večerních hodinách se při letní atmosféře, podpořené plážovým pískem, lehátky, krásným počasím a osvěžujícími drinky, uskutečnilo v prostorách Streetfoodu na Labském nábřeží představení letošní dvanáctky nejkrásnějších dívek České republiky.

Hlavní program soustředění dívek se uskutečnil v sobotu na lázeňské kolonádě.

Pro návštěvníky byl připraven bohatý kulturní program, o který se postarali umělci z regionu jako například Poděbradští tamburaši pod taktovkou pana Františka Kříže, Sbor gymnázia Jiřího z Poděbrad, ZUŠ Otakara Vondrovice, či barmani z Hotelové školy Jakub Kubín a Valérie Matějková. Součástí programu byla také přehlídka modelů z Ateliéru Donát a nechyběla ani přehlídka plavek. O doprovodný program se postaral Boxing Poděbrady pod vedením pana Daniela Vencla.

Víkendová návštěva finalistek se uskutečnila za účelem podpory tamní speciální školy. V rámci sobotního programu bylo před podiem připraveno 12 snímků s fotografiemi finalistek. U každé byly k dispozici váhy, do nichž návštěvníci mohli házet podle sympatií dívek drobné mince a dívka, která měla nejvyšší váhu mincí, se stala Tváří Poděbrad. Vítězkou se stala finalistka s číslem 1 Nikola Kokyová a na konto poděbradské speciální školy poputoval výtěžek ve výši 16 244 korun.

Sobotní program byl zakončen afterparty, která proběhla v klubu Savoy na náměstí Jiřího z Poděbrad. Akci, kterou moderoval Michal Šeda s úřadující vítězkou Miss ČR Ivetou Maurerovou, přišly podpořit i známé osobnosti, jako herečka Ivana Jirešova nebo mistr světa v K1 Petr Vondráček.

Poslední den soustředění finalistky strávily návštěvou úřadu, prohlídkou krás a památek města Poděbrad a na závěr si dívky vyzkoušely golf.

Finále národní soutěže krásy Miss České republiky se uskuteční v úterý 29.10.2019 v divadle Broadway od 19:00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám