Hlavní obsah

Tradiční entomologická výstava v Otrokovicích bude spojena s ochutnávkou hmyzu

Novinky, Dan Čagánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí již 45. setkání milovníků brouků, motýlů, strašilek, pavouků a plazů se koná 28. ledna v Otrokovicích. Výměnného dne se pravidelně zúčastní více než tisícovka návštěvníků z Moravy, Čech, Slovenska a Polska.

Foto: Dan Čagánek
Článek

„Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá,“ zpívá se v písničce Jiřího Suchého, vzpomínáte? Tenhle popěvek však tentokrát vezmeme zcela z jiného konce a podíváme se na ta nejmenší zvířata na naší planetě, která jsou často chlupatější (nebo prý také chutnější), než byste si mysleli.

Prohlédnout si je můžete v prostorách Otrokovické Besedy, kde se 28. ledna koná tradiční mezinárodní entomologická akce. Laickou veřejnost možná překvapí, že se jedná o akci s více než dvacetiletou tradicí.

Výměnného dne se pravidelně účastní více než tisícovka návštěvníků z Moravy, Čech, Slovenska a Polska. I letos budou od 9 do 13 hodin k vidění ty nejkrásnější druhy motýlů či brouků naší planety.

Zvědavé odvážlivce pak zveme k probádání entomofágie čili ochutnání hmyzích specialit. Těšit se můžete na pražené cvrčky, mravence v čokoládě, šváby v těstíčku, moučné červy na chilli, sarančata na grilu a mnoho dalších hmyzích dobrot. Podávat je bude doc. Ing. Marie Borkovcová, Ph.D., a její kolektiv z Brna.

Marie Borkovcová se již několik let zabývá nutriční hodnotou hmyzu, prokázala dokonce jeho přínos pro konzumenty s výživovým onemocněním (celiakie, onemocnění ledvin, slinivky atd.). Tak přijďte ochutnat. Zbývá už jen dodat, že parkování je zdarma, děti v doprovodu rodičů mají vstup volný, občerstvení zajištěno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám