Hlavní obsah

Tradičně plná jsou divadelní představení, říká Robert Rohál z kroměřížského Domu kultury

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dramaturgii divadelního předplatného, koncertů a dalších akcí má od letošního května v Domě kultury v Kroměříži na starosti Robert Rohál. Jako programový pracovník se ale spolupodílí také na dalších programech a festivalech. Svou zajímavou práci přiblížil v následujícím rozhovoru.

Foto: Robert Rohál (archiv)

Robert Rohál, programový pracovník Domu kultury Kroměříž.

Článek

Blíží se konec roku, a proto by mne zajímalo, jak hodnotíte první část letošní sezóny?

Pokud bych se měl pocitově vyjádřit k akcím, které proběhly v našem Domě kultury od září do dnešních dní, tak si myslím, že jich bylo docela dost a lidi vesměs chodili. Tradičně plná jsou představení, která jsou zahrnuta do podzimního divadelního předplatného. Vyprodaný byl i Karel Plíhal, ale další koncerty, které se konaly na velkém sále, neměly stoprocentní návštěvnost. Patřil mezi ně třeba koncert Petra Koláře, který byl ovšem, co návštěvnosti týče, srovnatelný s jiným pěkným koncertem Radůzy. Mezi úspěšné pořady se zařadily zábavná talk show Zdeňka Trošky stejně jako vánočně laděné vystoupení BROLNu.

Vzpomněl jste podzimní divadelní předplatné. Jaká přestavení proběhla?

Zatímco v září jsme uvedli českou klasiku Lucerna v kouzelném provedení Slováckého divadla Uherské Hradiště, v říjnu to byl hudebně-divadelní večer s hvězdami Semaforu Jiřím Suchým a Jitkou Molavcovou. A v listopadu jsme měli představení dvě - hořkou komedii Na mělčině s Ivou Janžurovou, Sabinou Remundovou, Miroslavem Vladykou a Bárou Munzarovou, a dále muzikál Malované na skle, s nímž do Kroměříže přijelo Městské divadlo Zlín.

Předpokládám, že jste podepsán i pod dramaturgií divadelního předplatného na jaro příštího roku...

Myslím, že bude opět  žánrově pestré. V lednu to bude Poprask na laguně v provedení pražského Divadla pod Palmovkou, v únoru představení Commedia Finita v nastudování Divadelní společnosti Karla Soukupa, březen nabídne české drama Maryša, s nímž přijede Moravské divadlo Olomouc, v dubnu jsou na programu Drahouškové s Janou Paulovou a Pavlem Zedníčkem a květen bude ve znamení Divadla Petra Bezruče Ostrava, které sem zavítá s komedií Scapinova šibalství. Jednu z hlavních rolí zde hraje Norbert Lichý.

Na co se nejvíc z této divadelní nabídky těšíte vy?

Asi na představení hry Commedia Finita autorky Viktorie Hradské, které pojednává o smutném osudu Emy Destinnové. Já tohle představení znám jako monodrama s jednou herečkou, ale tentokrát to bude něco jiného, kdy se představí známé herečky jako Valerie Zawadská, Kateřina Macháčková a další.

Jaké akce z letoška vám ještě uvízly v paměti, na co rád vzpomínáte?

Byl to třeba koncert pop zpěváka Davida Deyla, který měl moc hezkou atmosféru a pro který jsem si vymyslel i originálního předskokana  - kroměřížskou taneční skupinu M dance crew KM... Ale organizačně jsem se spolu s ostatními kolegy spolupodílel i na velkých akcích, jako byly koncerty cyklu Hudba v zahradách a zámku, dvoudenní festival pouličního divadla, přehlídka Folk ve dvoře, tradiční mezinárodní festival dechových hudeb nebo oblíbené jarmarky... Naposledy to byla přehlídka Folkové Vánoce, která proběhla na začátku prosince. I tady nechyběly hvězdy jako Pavlína Jíšová, skupina Poutníci nebo František Nedvěd s kapelou.

Reklama

Výběr článků

Načítám