Hlavní obsah

Továrníkem v Brně před sto lety. Vila Löw-Beer bude o víkendu patřit dětem

Novinky, Petra Svobodová

V roce 2019 připravila vila Löw-Beer v Brně novinku určenou speciálně rodinám s dětmi, kterým bude patřit každý poslední víkend v měsíci. Rodiny s dětmi se mohou těšit každý měsíc na originální program inspirovaný historií, architekturou nebo životními osudy členů rodu Löw-Beerů.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Program pro děti ve schodišťové hale vily Löw-Beer v Brně

Článek

Poslední lednovou neděli - 27. 1. od 14 do 17 hodin - proběhne první z pravidelných setkání Vila dětem: Továrníkem v Brně.

„Děti čekají zábavné badatelské a výtvarné aktivity, které se uskuteční přímo v muzejní expozici vily nazvané Svět brněnské buržoazie mezi Löw-Beer a Tugendhat,” uvedla pedagožka Muzea Brněnska Monika Mikulášková.

Děti se již tuto neděli dozví, jaké to bylo vést textilní továrnu před 100 lety. Cílem akce je nabídnout dětem a jejich doprovodu možnost kvalitně a společně trávit volný čas. Program je připravený tak, aby spojoval zábavné a vzdělávací prvky. V únoru děti čeká program s názvem Vila všemi smysly (24. 2.) a v březnu Teplo rodinného krbu aneb Poznej technické zázemí vily (31. 3.).   

Rodiny mohou přicházet průběžně od 14 do 16 hodin, program trvá zhruba 60 minut. Vstupné pro děti činí 30 Kč, dospělý doprovod zdarma. Akce je vhodná pro děti od 7 let.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejmladší pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.  

Reklama

Výběr článků

Načítám