Hlavní obsah

"Tour de roušky" Podorlickem zamířila do Sedloňova. Na obecním úřadu jede šicí linka na plné obrátky

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak vypadá improvizovaná, ale dokonale fungující, šicí linka, v těchto dnes předvádí kolektiv zaměstnanců Obecního úřadu v Sedloňově v čele se starostkou Hanou Ježkovou. Šestice žen šije jednu roušku za druhou a zásobuje celou obec. S distribucí jim pomáhají kolegové – muži.

Foto: obec Sedloňov (archiv)

Na Obecním úřadu v Sedloňově vnikla šicí linka.

Článek

Vše začalo v úterý 17. března a od té doby se spolupráce zdokonalila. „Přinesly jsme si všechno z domova – šicí stroje i materiál. Systém výroby jsme postupně vypracovaly,“ vylíčila starostka obce Hana Ježková a se zjevně dobrým pocitem v hlase pokračovala: „Máme doslova šicí linku, jsme už pěkně sehrané. Dvě šijí, jedna střihá, zbývající připevňují gumy, žehlí, balí.“

Roušky made in Sedloňov s kapsičkou na vložení kapesníku již obdrželo na dvě stovky místních obyvatel, včetně chalupářů. Padesát kusů přidalo z krajské várky i město Dobruška.

A dnes? V pátek 20. března spatřilo světlo světa dalších 70 kusů. Tím ovšem sedloňovským švadlenkám pracovní týden nekončí, k šicím strojům zasednou i v sobotu.

Podle starostky se mnozí zájemci hlásí sami a roušky si přijdou vyzvednout. Distribuci do vzdálenějších míst zajišťují muži – zaměstnanci obce. „Naše roušky dnes dokonce putovaly poštou do Brna, kde žije část rodiny místních obyvatel. Mají malé dítě a roušky nesehnali,“ uzavřela téma „roušky“ Hana Ježková.

Na úplný závěr pak dodala, že během šití stačí sledovat i aktuální dění v zemi. Všechny důležité informace průběžně zveřejňují a informují obyvatele Sedloňova.

Reklama

Výběr článků

Načítám