Hlavní obsah

Tornádo v Kapli rozezní umělci z Valašského Meziříčí

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava Kateřiny Vincourové s názvem Poslouchat očima v galerii Kaple ve Valašském Meziříčí potrvá už jen do 18. ledna - představuje velkou nafukovací bílou strukturu „tornádo“. Pro umocnění jedinečného zážitku, jsme oslovili místní umělce, kteří svůj koncert uskuteční právě v samotném víru tornáda.

Foto: Ondřej Smolka

Na vernisáži vystoupili Prague Modern.

Článek

Během ledna se zájemci mohou těšit na velmi nabitý koncertní program v galerii Kaple, který zahájí v úterý 8. ledna od páté hodiny večerní Petr Bazala se svou žačkou Eliškou Hasalíkovou. Oba akordeonisté sklidili mimořádný úspěch na olympiádě talentů na Mistrovství světa v interpretačním umění WCOPA 2012 v Los Angeles. Obstáli v konkurenci soutěžících z 51 zemí světa a stali se ve svých kategoriích absolutními vítězi.

O den později, tedy 9. ledna se v tornádu představí místní kapela Tichonov, a to těsně předtím, než se zavřou do nahrávacího studia, aby vydali své debutové album.

Na čtvrtečním koncertu 10. ledna vás svým odzbrojujícím projevem, nápaditými melodiemi a netradičními texty v polštině uchvátí písničkářka Beata Bocek. Nenápadná, ale za to osobitá zpěvačka z Těšína působící v Rožnově pod Radhoštěm v listopadu pokřtila nové album Jat tutaj mieszkam a v Kapli tak představí nové skladby.

Následovat bude koncert výborného kytaristy Josého De La Hoze v pátek 11. ledna, kterého zpěvem doprovodí Leona Smetanová. Duo zaplní galerii jazzovými tóny a příjemnými melodiemi, které v sobotu 12. ledna vystřídají rockoví Emergency Exit. Rožnovská skupina si speciálně pro tuto akci připravila písně v akustické verzi.

Poslední várku hudebních představení zahájí v pondělí 14. ledna místní folkař Jan Hlucháň. V Kulturním zařízení jste jej dosud mohli vidět vystupovat se svou kapelou, ale tentokrát si hudbu plnou emocí s chytlavými písněmi můžete vychutnat pouze v sólovém projevu.

Jedinečnou nabídku neodmítla ani meziříčská písničkářka Lucie Redlová. Své novinkové druhé album s názvem Křižovatka už v M-klubu se svou kapelou Garde představila. Teď však své písně o životě, lásce a pocitech uvede ve výstavních prostorách 15. ledna bez kapely.

Sérii koncertů završí ve středu 16. ledna poeticko-dekadentní kapelka pocházející ze zámku s originálním názvem Koně a prase. Ta vás uchvátí svou jednoduchostí, chytlavostí, hravostí a texty vycházejícími přímo ze srdce. V neposlední řadě se této velké akce v galerii Kaple z velké části zapojí i ZUŠ Alfréda Radoka Valašské Meziříčí. Můžeme se těšit na vystoupení studentů z hudebního, dramatického i tanečního oboru.

Vstup na jednotlivou akci je 30 Kč a podle toho, jak se vám interpret bude líbit, jej můžete odměnit dobrovolným příspěvkem. Koncerty začnou vždy v 18.00 hodin, jedinou výjimkou je koncert Petra Bazaly, který je naplánován na 17. hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám