Hlavní obsah

Tonya Graves se představí v Českých Budějovicích se svým sólovým projektem

Novinky, Jiří Grauer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezaměnitelný hlas české hudební scény, Tonya Graves je známá z několika projektů a skupin, samozřejmě však nejvíce z kapely Monkey Business. S těmi odzpívala po boku Matěje Rupperta desítky, možná stovky koncertů. V českobudějovické Slavii vystoupí v pátek 27. ledna (River Music Club).

Foto: archiv kapely

Tonya Graves

Článek

Na svém kontě má dvě sólová alba - I'm The Only Me a Back To Blues, za které byla i nominovaná na Ceny Anděl.

Se svým posledním albem Back To Blues se Tonya vrací k hudebním kořenům, které utvářely základy moderní populární hudby. Osobitým způsobem nazpívala 10 písní, které pro ni byly v životě důležité a na něž má své specifické vzpomínky. 

Před 20 lety, když se Tonya přestěhovala do Prahy, zpívala právě blues, ke kterému se právě po delší době vrací. Jeden z hlavních impulsů pro nahrání nové desky byla smrt bluesového krále B. B. Kinga. A že je to album velmi povedené, potvrzují i kritiky, od kterých dostala Tonya 90 procent.

Na koncertu zazní skladby z již zmíněných desek, doplněné o covery dalších světových hitů. Půjde o skladby, jejichž autory jsou: Ray Charles, Jimi Hendrix, Dolly Parton, Elvis Presley, Etty James a další...

Koncert pořádá Jihočeský jazzový festival.

Další informace: www.clubriver.cz, www.jcjf.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám