Hlavní obsah

Tojstoráci nabízí zimní lyžování s výukou jazyků

Novinky, Jiří Matúš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarní prázdniny jsou sice ještě daleko, ale už nyní se objevují první nabídky na jejich náplň. S tou svou přichází i volnočasová organizace Tojstoráci z Lichnova. Dalším z jejich netradičních projektů je zimní kurz lyžování a snowboardingu s výukou jazyků.

Foto: Jiří Matúš

Lyžování ve Velkých Karlovicích

Článek

Zimní sezóna se již pomalu, ale jistě blíží a vy přemýšlíte o tom, zda je již vhodná doba na to, aby se vaše ratolest seznámila se sportovní vášní jménem sjezdové lyžování? Nebo jste již tuto část absolvovali v minulých letech a myslíte, že by bylo potřeba mírné zdokonalení nebo obohacení dovedností na sněhu i o snowboarding? Obecně známým problémem je fakt, že individuální výuka lyžování je drahá a školní lyžařský výcvik je až pro starší školáky. Nyní však máte možnost využít netradičního lyžařského a snowboardového kurzu, který je navíc spojen i s výukou angličtiny.

Tuto dosavadní díru na trhu vzdělání školní mládeže se snaží svým inovativním projektem vyplnit nezisková organizace Tojstoráci z Lichnova. V nabídce pro letošní sezónu přichází s lyžařským a snowboardovým kurzem, který je doplněn o výuku angličtiny. Tímto počinem chce poukázat nejen na nedostatek kvalitních sportovních a jazykových kurzů v okrese Nový Jičín, ale nabídnout dětem výukou protkanou hrami a aktivním zapojením do dění. Hlavním cílem je vzájemné propojení pohybové a výukové aktivity.

První ročník tohoto netradičního projektu zpracovává dětmi oblíbené téma inspirované animovaným filmem Doba ledová. Postavičky z kreslené pohádky doprovodí malé sportovce při prvních krůčcích na sjezdovkách i snowboardu a neopomenou mimoděk "zopáknout" pár anglických slovíček. Nelze očekávat nějaký jazykový dril či důsledné zvládnutí gramatiky, ale jde spíše o rozvoj přirozené komunikace a schopnosti bezprostředně reagovat i v cizím jazyce. 

Vzhledem k tomu, že se jedná o mimoškolní výuku, je termín kurzu načasován na období jarních prázdnin v okrese Nový Jičín. Začíná v neděli příjezdem na chatu a seznamováním, končí v pátek po obědě a závěrečných exhibičních závodech.  Po celou dobu bude pro děti zajištěno ubytování v penzionu ve Velkých Karlovicích (přímo u svahu) a vyvážená strava pětkrát denně. Každý den je možno počítat minimálně se čtyřmi hodinami lyžování. Zbylý program utvoří tematické hry zaměřené na výuku angličtiny i na odpočinek a zábavu.

A perlička na závěr? Pokud vás tato myšlenka nadchla natolik, že byste nejraději vyrazili se svou ratolestí i vy, vězte, že na tomto kurzu je přítomnost rodičů mile vítána. Neváhejte, již 24. února 2013 vypukne naše malá doba ledová.  

Reklama

Výběr článků

Načítám