Hlavní obsah

Tereza Boučková pokřtí v Berouně svou novou knihu

Novinky, Patrik Pařízek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tereza Boučková, autorka bestsellerů Indiánský běh a Rok kohouta, přichází po několika letech odmlky s novou knížkou – poprvé jsou to povídky. Kniha bude slavnostně pokřtěna ve čtvrtek 16. května v 18 hodin v Berouně. Následovat bude i autorské čtení a autogramiáda.

Foto: Patrik Pařízek

Nová kniha Terezy Boučkové

Článek

Kniha Třináct šíleně smutných povídek je třináct příběhů, které mají ve svém vyznění smutek, někdy úplně konkrétní a hmatatelný, jindy spíše mlhavý a neurčitý, ale mnohé jsou i tak docela veselé, ironické a plné paradoxů. Autorka vstupuje do cizích životů jednoznačně a nekompromisně. Zdá se, že všechno, co nám pohledem jiných zaujatě a vášnivě vypráví, se stalo jí. Přitom jsou to docela obyčejné příběhy docela obyčejných lidí.

Tereza Boučková (* 24. května 1957, Praha) je česká spisovatelka, scénáristka a publicistka.

"Maturovala jsem v roce 1976. Následovalo roční abiturientské studium na jazykové škole, zakončené státní zkouškou z angličtiny, podpis Charty 77 a účast na projektu disidentského Bytového divadla - Living room theater - Play Macbeth. Pracovala jsem jako uklízečka, balička, pošťačka, domovnice... V roce 1985 jsem se vdala za ing. Jiřího Boučka. V roce 1988 jsme adoptovali prvního syna, o rok později druhého. Třetí syn se nám narodil v roce 1991," prozradila o svém životě autorka.     

Příjemné prostředí mázhauzu berounského Jenštejnského domu nabídne návštěvníků kromě příjemného posezení také čaj nebo kávu.

Další akce muzea naleznete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám