Hlavní obsah

Teplé počasí odstartovalo letní sezónu na Valašsku dva týdny po posledním lyžování

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Velkých Karlovicích 1. května vypukla letní turistická sezóna. Jen dva týdny poté, co byl ukončen provoz lyžařských vleků, již mohou návštěvníci tamního Resortu Valachy začít využívat lanový park, půjčovnu segway, letní terasu a půjčovnu kol. V dalších dnech budou zpřístupněny zbylé aktivity.

Foto: Leona Brázdilová

Projížďky na segway patří ve Velkých Karlovicích k oblíbeným atrakcím. Půjčovna je návštěvníkům od 1. května k dispozici.

Článek

„Letos se u nás lyžovalo až do poloviny dubna, tedy o dva týdny déle než loni. Pak ovšem díky výraznému oteplení sníh rychle roztál, takže se veškeré potřebné úklidové práce podařilo provést v krátké době a mnohé letní aktivity dokonce zpřístupnit až o tři týdny dřív než minulý rok,“ uvedl ředitel volnočasových aktivit Resortu Valachy Martin Pařízek.

Od 1. května je otevřen Lanový park Horal u hotelu Horal. Tvoří ho 9 překážek různé náročnosti a menší trasa pro nejmenší děti. V provozu je za příznivého počasí denně od 9 do 18 hodin.

Ve stejných časech mohou zájemci využít i půjčovnu segway u hotelu Horal a vyrazit na vyjížďku po některé z okolních vytipovaných okružních tras. V ceně půjčovného je zahrnutá i služba doprovodu zkušeného průvodce.

V hotelu Galik je od 1. května k dispozici půjčovna horských kol. Ve Velkých Karlovicích a okolí mají milovníci cyklistiky bohaté možnosti: mohou vyrazit jak na obtížnější trasy do hor, tak na nenáročnou cyklostezku Bečva.

V provozu už je i venkovní terasa s posezením a vodními prvky u hotelu Horal, která je oblíbeným cílem cyklistů díky poloze na konci cyklostezky Bečva. „Během května zřídíme na terase ještě zastřešený dětský koutek a v průběhu léta se návštěvníci mohou těšit na víkendy s cimbálovou muzikou a pravidelné grilování,“ uvedl vedoucí hotelu Horal Marek Bača.

Od května jsou otevřeny také všechny venkovní terasy relaxačního centra Wellness Horal. Hosté mají k dispozici stolky s židlemi, lehátka i slunečníky. Novinkou na jedné z teras je hřiště pro děti s 3D hracími prvky, které zapůjčila firma TENNIS ZLÍN, a mají ve veřejném prostředí premiéru.

Od 5. května by pak mělo být zprovozněno multifunkční sportovní hřiště pro tenis a míčové hry u hotelu Horal. „V letním období zde plánujeme rozšíření služeb o výuku tenisové hry pro ubytované i neubytované hosty,“ upřesnil Martin Pařízek.

Sezóna na Golfovém hřišti Horal bude zahájena až v průběhu května. Hřiště se zčásti rozkládá na svahu sloužícím v zimě jak sjezdovka a teprve tam odtávají poslední zbytky sněhu.

Již brzy také budou moci návštěvníci vyrazit do lesa u hotelu Horal na novou Kulíškovu naučnou stezku pro děti, kterou připravil Resort Valachy společně s Lesy ČR a CHKO Beskydy. Nenáročný turistický okruh dlouhý 2,5 km hravou formou přiblíží dětem zajímavosti zdejší přírody.

„Postupně tak doplňujeme spektrum dětských aktivit, po nichž je velká poptávka. Už nyní u nás rodinám nabízíme celoročně koupání v termálních bazénech Wellness Horal, ranní saunování dětí s dětským saunovým rituálem či turistickou trasu Hledej poklad na Galiku. V restauracích máme dětská jídla a dětské koutky, pořádáme akce pro rodiny a v létě dětské animační programy. Od června opět nabídneme zvýhodněné pobyty Letní dovolená v Beskydech s ubytováním dětí do 12 let zdarma a dalšími bonusy,“ dodal ředitel hotelů Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Reklama

Výběr článků

Načítám