Hlavní obsah

Temnou nocí za tajemstvím klášterních zdí

Novinky, Silvie Strachotová

Kláštery Kladruby, Plasy a Teplá připravily i letos pro záhady milující návštěvníky nezvyklé noční prohlídky s názvem Nocí ke hvězdám. Po dva večery si budete moci v nočních hodinách prohlédnout interiéry klášterů a zároveň vyřešit tajenku.

Foto: Milan Zoubek

Nocí ke hvězdám v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kladrubech.

Článek

Tři největší západočeské kláštery Kladruby, Plasy a Teplá otevřou po dva večery své brány a zpřístupní návštěvníkům prostory s ukrytými úkoly, indiciemi a nápovědami. Po dva večery tak mohou návštěvníci odhalovat tajemství ukrytá za zdmi areálů.

V Kladrubech je navíc připraven v kostele Nanebevzetí Panny Marie i krátký výklad o historii objektu (vždy od 19:00, 20:00, 21:00, 22:00 a 23:00), který může napomoci s řešením tajenky.

Za správné vyluštění tajenky získá návštěvník odznak, který lze použít jako volnou vstupenku po dva večery do zbylých dvou klášterů.

Chcete-li si ozkoušet své schopnosti luštění záhad, pak ve dnech 26. a 27. července navštivte kláštery Kladruby, Plasy, Teplá. Vstupné na netradiční prohlídku je 150 Kč na osobu. Nocí ke hvězdám proběhne od 19:00 do 24:00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám