Hlavní obsah

Téma Hvězdných válek tanečníky zaujalo

Novinky, Barbora Guzdková

Zcela nový koncept tanečního battlu přinesl Star Wars dance battle pořádaný pod záštitou Dance Academy Prague a Reebok.

Foto: Petr Krupik Krupička

Petr Alfonzo Hechter během battlu.

Článek

V úterý 28. října  se uskutečnil v prostorách taneční školy Dance Academy Prague první ročník tanečního projektu STAR WARS dance battle. Tématem, jak už název předesílá, byly hvězdné války a v tomto duchu se celý večer nesl.

Šestnáct top tanečních freestyle tanečníků z Česka a Slovenska, kteří jsou těmi nejlepšími v tanečních stylech, jež zastupují, si přizvali své žáky a s nimi se do tanečního souboje pouštěli. S odkazem na Hvězdné války byli nazvání jako Master a Padavan.

Organizátorka akce Zuzana Zizoe Veselá k tomu uvedla: „Chtěla jsem tento battle pojmout jinak, než je tradičně zvykem, a udělat nový koncept s novým smyslem a posláním. Všichni pozvaní masteři jsou lektoři, učiteli, mají toho v taneční praxi hodně za sebou a inspirují ostatní. Cílem bylo podpořit především mladší generace tanečníků s velkým potenciálem a to byl ten důvod, proč měl mít s sebou každý z ”mistrů” svého žáka, kterého by chtěl představit světu.“

Základním atributem tohoto tanečního kontestu byla improvizace ve všech směrech. Tanečníci reagovali na místě tvořenou hudbu umělcem, jež si přezdívá En.dru. En.dru, který je vicemistr světa v loopingu, dvojnásobný mistr České Republiky v beatboxu a vítěz Evropské soutěže 1st Marathon beatbox battle, pro tanečníky vytvářel veškerý hudební podklad po celou dobu battlu sám. Celým večer provázel Otec Mirec, který vytvořil nezapomenutelnou atmosféru.

Na akci se přijel podívat i jeden z prvních breakdancových tanečníků, dlouholetý pořadatel tanečních akcí a dnes porotce Antonín Kaňok, který o akci řekl: „Skvělý počin! Bylo to nápadité, dobře vymyšlené a pro mně jako pro diváka to byl úžasný zážitek. Hlavně velmi oceňuji tu myšlenku mistrů, kteří přivedou do battlu své padavany - pokračovatele. Tahle akce zcela výjimečným, nádherným a originálním způsobem přivedla do battlu i nové tanečníky, kteří nejen, že mohli prezentovat, co se od svých trenérů a mistrů naučili, ale hlavně neotřelým a emočním způsobem dala šanci právě jim, aby převzali tu pomyslnou štafetu streetového tancování a povýšili ji stejně jako jejich mistři na lásku na celý život. Děkuji Zizoe a celé Dance Academy za nezapomenutelný zážitek.“

Battle vyhrály Melánie Kasenčáková přezdívaná Lady Mel a její žákyně EMIKA zastupující slovenskou taneční školu - HIP HOP FAKULTU.

„Byl to nejpozitivnější battle, který jsem kdy zažila. Jednak proto, že byl exhibiční, a tak nikomu o nic nešlo, ale všichni měli radost - učitelé, že se mohli pochlubit se svými "padavány", pro padavány to zase byla velká výzva a radost v jednom. Neutrální hudba vypíchla hlavní pointu tance jako takového a hlavně ve smyslu; nejde o styl, který tancuješ, jde o hudbu a to jak ji cítíš. Bylo to krásné, víc takových akcí,” řekla o akci Lady Mel.

Vítězky získaly ručně dělané autorské obrazy od uznávaného street-artového umělce Michala Škapy alias Trona a voucher na nákup oblečení u firmy Reebok v hodnotě 20 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám