Hlavní obsah

Tělesně postižení sportovci opět úspěšně reprezentovali Kraj Vysočina

Novinky, Stanislav Merunka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tělesně postižení sportovci iSK Vysočina opět společně se zdravými sportovci iSK dosáhli dalšího skvělého výsledku v integrovaném závěsném kuželníku, jehož druhé kolo bylo pořádáno Asociací integrovaných sportů o. s.- iSK Vysočina ve spolupráci s HSC o. s. Velké Meziříčí v dětském středisku Březejc.

Foto: Stanislav Merunka

1. místo Pačáci iSK Kumburk, 2. místo Slavíci iSK Hradecko, 3. místo Bubáci iSK Vysočina

Článek

V sobotu 8. června proběhlo v rámci celostátní 1. ligy integrovaného závěsného kuželníku 2. kolo v dětském středisku Březejc. Turnaj 2. kola byl pořádán Asociací integrovaných sportů o. s.-  iSK Vysočina ve spolupráci s Handicap Sport Clubem o. s. Velké Meziříčí.

Turnaj integrovaného závěsného kuželníku byl uspořádán v historii Kraje Vysočina poprvé a pořadatelé tohoto turnaje se tak snaží rozšířit integrující sportovní aktivity v kraji a navazují na úspěšné turnaje v integrované boccii v Osové Bítýšce, který má před sebou v letošním roce již celkově 3. ročník.

Turnaje se zúčastnilo celkem 9 družstev s celkovým počtem 29 hráčů s 10 doprovody, a to z Liberce, Žabovřesk nad Ohří, Staré a Nové Paky a dále domácí družstvo Bubáků iSK Vysočina, které v loňském ročníku skončilo v pětidílném seriálu na celkovém třetím místě, a nováček družstvo HSCVM .

Turnaj proběhl za krásného počasí v Dětském středisku Březejc, kdy každý z hráčů musel odehrát celkem 20 hodů do plného kuželníku a 20 hodů odrážkových. Z celodenního zápolení vyšlo jako vítězné družstvo Pačáků ze Staré Paky s celkovým počtem 417 kuželek, na druhém místě se umístilo družstvo Slavíků s celkovým počtem 390 kuželek a třetí místo dosáhlo domácí družstvo Bubáků – iSK Vysočina s celkovým počtem 388 kuželek.   

Vyhlášení výsledků turnaje bylo provedeno za přítomnosti zástupce jednoho ze sponzorů turnaje, Moniky Kotoučkové z M. S. Quatro, Vaše finanční inteligence, pobočka Velké Meziříčí.

Pořadatelé děkují asistentům a stavěčům kuželek studentkám I. B Biskupského gymnázia Žďár nad Sázavou, zaměstnancům firmy M. S. Quatro  Velkém Meziříčí a našim kamarádům.

Dále patří poděkování vedoucímu Mgr. Miroslavu Štěpánkovi a zaměstnancům Dětského střediska Březejc za zajištění veškerého zázemí pro sportovce, sponzorům Městu Velké Meziříčí, Wiegel C.Z., žárové zinkování s. r. o. Velké Meziříčí, Vezeko s. r. o. Velké Meziříčí a generálnímu sponzoru iSK Vysočina společnosti Maso Žďársko. 

Pokud budete mít zájem, navštivte stránky www.iskvysocina.cz, kde se dovíte další informace o našich aktivitách, podíváte se na videa a fotografie z našich akcí a můžete se přidat k našim sportovním aktivitám. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám