Hlavní obsah

Technické služby ve Frýdku-Místku opravují výtluky

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci technických služeb opravují komunikace, které jsou ve vlastnictví města, a jejichž povrch je po zimě poškozen. K opravám výtluků využívají dva finišery s šířkou záběru 3 a 4 metry, frézou a válcem se zatížením od 1,5 až do 8,5 tun. Některé vysprávky menšího rozsahu provádějí ručně.

Foto: TS a.s.

oprava výtluků

Článek

„Na opravách místních komunikací pracují celkem tři čety dělníků. První provádí provizorní opravy. Druhá má na starosti přípravné práce na pokládku asfaltobetonu, takže frézuje povrchy vozovek, a navíc také opravuje kanálové vpusti. Třetí parta zajišťuje pokládku asfaltobetonového povrchu,“ přiblížil práce Jaromír Kohut, předseda představenstva TS a. s. s tím, že opravy výtluků tak mohou probíhat na více místech najednou.

Opraveny již byly povrchy silnic v ulicích Václava Talicha a Josefa Myslivečka a v místních částech Lískovec, Skalice a Panské Nové Dvory. Vyspravena již byla také ulice Frýdlantská, Nádražní, Na Příkopě, Na Poříčí, Pionýrů, El. Krásnohorské a Československé armády.

„Od poloviny dubna máme v plánu i celoplošné opravy asfaltobetonového krytu, což znamená, že odfrézujeme obrusnou vrstvu a položíme nový asfaltobeton. Tyto rozsáhlejší opravy budou provedeny na ulicích Husova, Mánesova, Cihelní a Bavlnářská. Město na tyto opravy uvolnilo 1,5 miliónu korun,” doplnil Jaromír Kohut.

„Opravy výtluků postupují podle harmonogramu, který schválil odbor dopravy a silničního hospodářství magistrátu. Realizovány jsou podle dopravní významnosti a míry poškození, přičemž přednost mají autobusové trasy. Město prozatím vyčlenilo na nejnutnější opravy výtluků a celoplošné opravy komunikací včetně oprav kanálových vpustí 12,5 miliónu korun,“ dodal náměstek primátora Karel Deutscher.

Technické služby nezajišťují údržbu silnic, které nepatří městu. Jejich údržbu provádí Správa silnic MS kraje. Jedná se zejména o hlavní tahy Hlavní, Příborská, Beskydská, Bruzovská, Lískovecká, Revoluční, 17. listopadu, ale také o ulice Janáčkova, J. Opletala, část ulice Ostravská (od křižovatky U Rady ve směru na Sviadnov), Staroměstská, Slezská, Obchodní, Palkovická a Podpuklí.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám