Hlavní obsah

Techmaniaci budou nyní dělat vědu "v kontejneru"

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokračující dostavba science centra a výstavba 3D planetária donutila vyměnit zaměstnance Techmanie kancelářské prostory za montované dělnické buňky, kde budou úřadovat až do jara 2014.

Foto: Techmania Science Center

Pokračující dostavba science centra a výstavba 3D planetária donutila vyměnit zaměstnance Techmanie kancelářské prostory za montované dělnické buňky.

Článek

"V průběhu listopadu vyrostlo před hlavním vchodem do Techmanie kovové městečko z montovaných buněk, do nichž se přesunuli všichni kancelářští zaměstnanci science centra. Myslím, že jsme tak získali třeba i nejoriginálnější ředitelnu v Plzeňském kraji," prozradil s úsměvem tiskový mluvčí science centra Tomáš Moravec.

Patnáct dělnických buněk bylo smontováno po dvou či třech tak, aby odpovídalo prostorovým požadavkům jednotlivých oddělení Techmanie. Zohlednit se muselo např. pracovní prostředí průmyslových designérů, kteří vyvíjejí nové interaktivní expozice a ke své práci potřebují hodně světla i prostoru.

Celkem zde své pracovní zázemí najdou téměř tři desítky Techmaniaků, tedy zaměstnanců Techmanie.

Již od začátku přestavby, která začala na jaře tohoto roku, operuje Techmania s omezenými skladovacími prostory, zmenšilo se i zázemí pro opravu exponátů. Vlastní expoziční haly se však ještě zhruba rok stavební úpravy nedotknou.

"Děláme vše proto, aby se u nás návštěvníci cítili pohodlně a stavební ruch, který probíhá všude kolem, prakticky nezaznamenali," doplnil Moravec.

Reklama

Výběr článků

Načítám