Hlavní obsah

Techmania spojila síly s plzeňskou zoo a láká na přírodovědné přednášky

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňská Techmania rozšířila svou nabídku populárně vzdělávacích programů, show a přednášek pro školy.

Foto: Jaroslav Vogeltanz

Jednotlivé přednášky trvají pětačtyřicet minut a kopírují tak vyučovací hodinou.

Článek

Science center nově posiluje důraz na podporu přírodovědných oborů a ve spolupráci se Zoologickou a botanickou zahradou města Plzně nabízí školním kolektivům od 23. května sérii přednášek z oblasti zoogeografie.

"Spolu s plzeňskou zoologickou zahradou nabízíme našim návštěvníkům nové přírodovědné přednášky s bohatou fotoprojekcí, které je zábavnou formou seznámí s živočichy z celého světa. Populárně vzdělávací přednášky jsou určeny pro žáky základních a středních škol, jimž v závěru školního roku jistě zpestří výuku," uvedl tiskový mluvčí plzeňského science centra Tomáš Moravec.

Jednotlivé přednášky trvají pětačtyřicet minut a kopírují tak vyučovací hodinou. Lektorem, který žáky a studenty postupně provede téměř všemi kontinenty světa, bude Mgr. Martin Vobruba, tiskový mluvčí Zoologické a botanické zahrady města Plzně.

"Každou probíranou biogeografickou oblast nejdříve charakterizujeme a představíme si její biotopy a vazby na ostatní oblasti. Žáci a studenti se seznámí s typickými zástupci z řádu savců, ptáků a plazů, kteří zde žijí a dozví se samozřejmě mnoho i o chovu jednotlivých druhů zvířat v plzeňské ZOO," uvedl Martin Vobruba.

Pětice přednášek, které jsou nabízeny ve verzích pro základní i pro střední školy, se uskuteční v prostorách Techmanie každou středu od 23. května do 26. června.

"Začínáme zvířenou pro nás geograficky nejvzdálenější, totiž australskou," uvedl Tomáš Moravec a doplnil, že populárně laděné zoogeografické přednášky je možné objednat přes stránky www.techmania.cz či prostřednictvím telefonního čísla 737 247 581.

Reklama

Výběr článků

Načítám